Gyurkity Péter

Érkezőben az LG Q9

Egy erősebb középkategóriás modellel egészítenék ki a meglévő kínálatot.

Az LG kapcsán ugyan a berlini IFA alatt nem szolgálhattunk különösebb újdonsággal, közvetlenül a rendezvény előtt azonban már írtunk a V40 típus közelgő bemutatkozásáról. Ezt most egy középkategóriás modell rövidebb ismertetője követte, ezúttal is külső forrás jóvoltából.

A kevésbé jól szereplő dél-koreai gyártó eszerint az LG Q9 okostelefonnal is készül, amely már a középkategóriát célozná meg. Májusban a Q7 különböző változatait mutatták be, ezt a múlt hónapban a Q8 idei verziója követte, most pedig a Q9 van soron, amely állítólag a Snapdragon 660 chipet kapná meg, vagyis kifejezetten jó teljesítményt nyújtana, tekintettel arra, hogy ez többek között a Nokia 7 Plus, a Xiaomi Mi A2, valamint a BlackBerry Key2 okostelefonokban is helyet kapott, arról nem is beszélve, hogy a Q7+ és a Q8 még a Snapdragon 450 processzorra épülnek. A telefon egy 32 vagy 64 GB-os tárolót kínálna, mégpedig 4 GB memóriával, amihez egy 3550 mAh-s akkumulátor csatlakozna, a hivatalos árat azonban még nem ismerjük.


A forrás rövid Twitter-bejegyzéséből annyit még megtudunk, hogy a szoftveres oldalon a megjelenés pillanatában az Android 8.1 Oreo futna, arról azonban nem esik szó, hogy ezt mikor frissítenék a 9.0 Pie verzióra – ehhez nyilván először magát a telefont kell megismernünk. Ami a kijelzőt illeti, itt valószínűnek tartják a 2:1-es képarányt és a meglehetősen nagy fizikai méretet, bár erről még szintén nincs hivatalosnak mondható információnk. Az akkumulátor mindenesetre nagyobb annál, mint amit a Q6, a Q7, valamint a Q8 és a Q8 (2018) esetében láttunk, ez tehát mindenképpen erre utal.

Az elkövetkező néhány hét során befuthat a hivatalos bejelentés, erről igyekszünk majd mi is időben beszámolni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!