Berta Sándor

Virtuális fitneszedzőt fejleszt a Google

A webes konszern azt szeretné, ha az emberek akár személyes tanácsokat is kapnának az okosórájuktól és más viselhető termékektől.

A Google Coach nevű titkos projekt keretében fejlesztett új funkció a Wear OS operációs rendszerhez készül és a mesterséges intelligencián alapul. Az Android Police közölte, hogy a Google Coach belső kódneve Wooden projekt.
* A cél az, hogy az új funkció az eszköztulajdonosok egészségére vigyázzon. A folyamat során a személyes mesterséges intelligencia nem csupán a különböző tevékenységeket figyeli, hanem javaslatokkal is előáll, például hogy több kocogásra lenne szükség a súlyzós gyakorlatok helyett. A fejlesztett szoftver a heti étkezési terveket is figyelembe veszi, s tekintettel van az azokhoz kapcsolódó időpontokra és bevásárlólistákra, ráadásul lehetővé teszi az utóbbiak elkészítését is. A kész bevásárlólistákat pedig e-mailben küldi el a viselhető termék tulajdonosának. A virtuális fitneszedző saját - akár napi - edzéstervekkel is előáll és tanácsot ad azzal kapcsolatban, hogy miként lehetne egy gyakorlatsort a legjobban, leghatékonyabban elvégezni.

Az viszont egyelőre még tisztázatlan, hogy a Google Coach egy általános frissítést jelent-e a Wear OS számára vagy csak egy exkluzív funkció lesz bizonyos eszközökhöz. A Gizmodo abból indult ki, hogy a Google egy teljesen új terméket tervez, amely az Apple Watch konkurense lehet, míg az Android Police inkább egy szoftverre gondolt, amely több platformon, így okosórákon, okostelefonokon és a Google Home rendszerében is működhet.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Tinman #1
    Vótmá' ilyen. Az Adidas miCoach. Előbb egy appal kezdték, majd lett belőle egy óra, ami bebuktatta az egész projektet, mert gyorsan merült, több sebből vérzett.

    Én az appot nagyon sokáig használtam és NINCS olyan coach app jelenleg a piacon ami a nyomába érhetne! Egészen zseniálisan és jól működött. Többféle tevékenységhez is használhattad, virtuális edzőként folyamatosan szólt, hogy gyorsíts, lassíts, kezd el a levezető köröd, lemérte a felkészültséged, a későbbi verzióba csodás keresztedzés gyakorlatokat is tettek ahol egy animált ábra instruált a mozdulatokra, meg még egy rakat más dolgot is kiválóan tudott.

    Aztán a mocskos szar Runtastic volt a végső döfés, ugyanis az Adidas felvásárolta az appot, a miCoach-t meg megölte, pedig csak promózni kellett volna, az órát meg továbbfejleszteni és a hibáit egy 2.0-ban kijavítani. Ostoba faszok!
    Utoljára szerkesztette: Tinman, 2018.08.19. 13:09:45