Gyurkity Péter

Érkezőben a Huawei Mate 20

Az új zászlóshajót pedig a cég saját friss chipje hajtaná meg, immár 7 nanométeren.

Tavaly novemberben számoltunk be arról, hogy a kínai gyártó itthon is bemutatta a Mate 10 és 10 Pro párost, most pedig már közeleg az idei generáció debütálása, így egyre szaporodnak az ezzel kapcsolatos hírek. A cég készül erre, a bemutatót azonban a friss chip rajtja előzheti meg.

A jelenleg rendelkezésre álló információk szerint a Mate 20 egy 6,25 vagy 6,3 hüvelykes kijelzőt kap, amelyhez az új Kirin 980 chip, 6 vagy 8 GB memória, egy alapesetben 128 vagy 256 GB-os, ám tovább bővíthető belső tároló, valamint egy szintén nagyobb, ezúttal 4200 mAh-s akkumulátor társulna. A hátoldalon a P20 Pro esetében már látott tripla-kamera bukkanna fel a maga 40 megapixeles elsődleges szenzorával, míg az előlapon ezt egy 20 megapixeles példány egészítené ki. A szoftveres oldalon az Android 9 Pie és az EMUI 9.0 felület jelenne meg, itt azonban még várnunk kell a teljes specifikációval, hiszen néhány kérdőjelet majd csak a hivatalos bejelentésben oszlathatnak el.

A dél-afrikai sajtó már némi ízelítőt kapott az új chip részleteiből, így van mire hivatkozni ezzel kapcsolatban. A cég többek között elárulta, hogy a Kirin 980 valóban a Mate 20-sorozat példányait fogja hajtani, maga a processzor pedig már az új 7 nanométeres csíkszélességen készül, vagyis jó eséllyel jobb teljesítményt és kedvezőbb fogyasztást mutat majd fel, mint az előző generáció. Érdekes módon ezt egyesek szándékos félrevezetésként értékelik, mivel a közleményben néhány korábbi pletykát is megerősítenek, ami bizonyos kétségeket vet fel. Nem tudni egyelőre, hogy a chip valóban 4 Cortex-A76 és 4 Cortex-A55 magot tartalmaz-e, illetve hogy az előbbi négyes órajele 2,8 GHz lenne.

A telefon valószínűleg októberben jelenik meg, mivel a szeptemberi IFA alatt minden bizonnyal csak az új chipet mutatják majd be.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!