Berta Sándor

Interaktív videók készítését támogatná a Facebook

A társaság felvásárolt egy startupot és átvette annak teljes csapatát.

A Facebook megvette a Vidpresso nevű vállalkozást és annak technológiáját, s azt tervezi, hogy kiépíti a videoajánlatait. A hat évvel ezelőtt alapított startup arra specializálta magát, hogy a videostreamelést interaktívabbá tegye, s különböző megoldásokat kínál a közösségi médiával kapcsolatos kérdőívek és a kommentárok beágyazására. A tervek alapján a Vidpresso munkatársai a Facebook központjába, a Menlo Parkba, valamint a társaság Londonban és Los Angelesben lévő irodáiba kerülnek. A szakemberek ugyanakkor akár külső ügyfelek, például a Buzzfeed médiavállalat és a NASDAQ technológiai tőzsde számára is dolgozhatnak majd.

A startup technológiáját a Facebook arra akarja felhasználni, hogy lehetővé tegye a tagjainak az interaktív elemek beillesztését a streamekbe. A Vidpresso partnerei között van a Buzzfeed, a Turner Sports, a NASDAQ, a TED, az NBC, valamint a TechCrunch információi alapján a Cosmopolitan és a CNBC is.

Korábban kiderült, hogy a Facebook exkluzív videókat készíttetne és televíziós sorozatokat is készítene. Az óriáscég augusztus közepén jelentette be a videoplatformját, majd megvásárolta a fayteq nevű videofeldolgozó startupot.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • TokraFan #1
    Egy újabb semmitmondó cikk. Mondjuk engem olvasóként az marhára nem érdekel, hogy a megvásárolt startup alkalmazottai melyik irpdába kerülnek, viszont az érdekelt volna, hogy pontosan mit is takarnak az un. "interaktív videós tartalmak". Erről persze egyetlen szó sem esik a cikkben.