Gyurkity Péter

Elkészült a Moto Z3

A cég pedig továbbra is kitart a speciális kiegészítők mellett.

Még június folyamán számoltunk be a Moto Z3 Play hivatalos bemutatkozásáról, amelyet most követett a Z3 debütálása. A Motorola ugyan nem kifejezetten csúcskategóriás hardvert pakolt a burkolat alá, ezzel azonban nem lesznek nagy gondjaink – és eközben jelezték, hogy kitartanak a MotoMod-vonal mellett.

Külsőre nem sok változást látni, itt egy kereken 6 hüvelykes Max Vision AMOLED-kijelzőt kapunk, mégpedig a 2160 x 1080 pixel felbontással, amelyhez egy 3000 mAh-s akkumulátor társul. A teljesítményért a némileg erősebb Snapdragon 835 chip felel, ez pedig 4 GB memóriára és egy alapesetben 64 GB-os belső tárolóra támaszkodhat. A hátoldalon két 12 megapixeles szenzort helyeztek el, ezek egyike monokróm, a kameramodul pedig ezúttal is kiemelkedik a burkolatból. A ShatterShield névre keresztelt kijelzővédelem hiányzik a listáról, az ár viszont magasabb, mivel itt később akár az 5G-elérést is megkaphatjuk, bár ehhez szükség lesz egy kiegészítőre. A tengerentúlon egyelőre kizárólag a Verizon kínálatában bukkan fel a készülék, ez azonban később változhat.


A cég időközben megerősítette, hogy továbbra is kitartanak majd a MotoMod-vonal mellett, vagyis nem az 5G-modul lesz az utolsó ilyen megoldás. Korábban arra tettek ígéretet, hogy három generáción keresztül használhatjuk majd ezen eszközöket, egyesek pedig ebből arra következtettek, hogy a Z3 után le kell majd mondanunk a fejlesztésekről. A mostani megerősítésből kiderül, hogy a jövőben is piacra dobnak majd különféle kiegészítőket, mivel azonban a lehető legtöbb területet már lefedték a korábbi példányokkkal, itt valószínűleg az 5G-elérést támogató változat lesz az utolsó nagy fejlesztések egyike. Ez utóbbi egyébként az 5G Mod névre hallgat, ez pedig a Qualcomm X50 és X24 modemre támaszkodik (az X24 a régebbi telefonokat szolgálja majd ki LTE-eléréssel, hiszen ezek hardvere nem lesz alkalmas az 5G támogatására). Az adatátviteli sebesség a 5 Gbps-ot is elérheti majd, a kiegészítő pedig egy 2000 mAh-s saját akkumulátor kompenzálná a nagyobb fogyasztást.

A modul várhatóan 2019-ben jelenik meg, ennek árát még nem ismerjük.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Macropus Rufus #1
    "Az adatátviteli sebesség a 5 Gbps-ot is elérheti majd, "
    2cm-re a bázisállomástól...