Berta Sándor

Cégek és városok kiépítését támogatja az Infineon és az Alibaba

Az Infineon okos eszközeire a kínai cég operációs rendszerét telepítik, és már tervezésnél együtt dolgoznak.

A két vállalat szándéknyilatkozatot írt alá: az Infineon és az Alibaba azt a célt tűzte ki maga elé, hogy közösen fog dolgok internete alkalmazásokat fejleszteni az okosélethez és az okosiparhoz. A kezdeményezéssel a két társaság a kínai vállalatok és települések digitális kiépítését támogatja. A projektben kiemelt szerep jut majd az Alibaba által megalkotott AliOS Things nevű dolgok internete operációs rendszernek.

Az együttműködés keretében a két fél megvizsgálja a dolgok internetén belül a tervezési, a végrehajtási és a biztonsági szabványokat, hogy így biztosítsa a kis- és közepes vállalkozások, valamint a magánszemélyek számára az olcsó és megbízható hozzáférést az Alibaba felhőkörnyezeti rendszeréhez. Ennek köszönhetően a cégek és az emberek egyaránt komoly szerepet vállalhatnak a dolgok internete fejlesztésében, viszont a veszteségektől megkímélik őket. Az Infineon és az Alibaba ezenkívül bejelentette azt is, hogy az elektronikus kereskedelmi csatornák területén is együtt akar dolgozni a közeljövőben, továbbá fejlett és biztonságos dolgok internete megoldásokat akarnak kifejleszteni. Ez utóbbiak segíthetnek a kis- és közepes vállalkozásoknak az intelligens digitalizálásban, s lehetővé teszik, hogy a gyártási folyamataikat teljes mértékben digitálisan bonyolítsák le.

Wei Ku, az Alibaba csoport alelnöke és az Alibaba Cloud dolgok internete részlegének vezetője kijelentette, hogy egy dolgok internete ökorendszer megalkotásához és később annak folyamatos javításához a legjobb erőforrásokra és minden résztvevő erejére szükség van. Az új kooperáció keretében ötvözik az Alibaba felhőkörnyezeti operációs rendszereit és az Infineon félvezető technológiáit. Andreas Urschitz, az Infineon illetékes elnöke hozzátette, hogy globálisan vezető gyártóként azon dolgoznak, hogy a dolgok internetéhez kapcsolódó fejlett félvezető megoldásaikat összekössék a helyi tudással és tapasztalattal. Az Alibabával való együttműködésüket kiváló példája az ezen a területen tett erőfeszítéseiknek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!