SG.hu

Meredeken emelkedik az online igényelt kölcsönök mennyisége

2018 első negyedévében mintegy 35 százalékkal nőtt az OTP Banknál az online személyi kölcsönök volumene az előző év azonos időszakához képest.

Az idei év első három hónapjában közel 1,3 milliárd forintnyi online személyi kölcsönt folyósított a hitelintézet ügyfelei számára. A termék sikerességét és a kiemelkedő eredményt látva az OTP Bank tovább egyszerűsítette az online személyi kölcsönök igénylési folyamatát. Mostantól azon ügyfelek is igényelhetnek online személyi kölcsönt, akiknek a fizetése nem OTP-s folyószámlára érkezik.

A személyi kölcsön ügyintézés teljes folyamatát az OTP Bank elsőként digitalizálta Magyarországon, így a termék egy számítógép segítségével akár otthonról is igényelhető a nap 24 órájában, a hét minden napján. A termék népszerűségét az első negyedéves adatok is jól tükrözik: mintegy 35 százalékkal bővült az újonnan kihelyezett online személyi kölcsönök volumene az előző év azonos időszakához képest. A folyósított összeg pedig megközelítette a 1,3 milliárd forintot. Érdekesség, hogy 2018 januárjában az online személyi kölcsön igénylések száma több mint 50 százalékkal nőtt 2017 januárhoz képest.

Az online ügyintézés lehetőségére különösen Budapesten és Pest megyében van nyitottság: az elektronikus igénylések több mint harmada a központi régióból érkezett. Ezt az igénylési módot főleg a férfiak vették igénybe 2018 első negyedévében; az online igénylők kétharmada férfi volt, míg a fióki igénylések közel egyenlő arányban oszlottak meg a nemek között. Látva 2018 első négy hónapjának piaci statisztikáit, a szakértők szerint az idei növekmény – a korábbi 20% körüli piaci várakozásokhoz képest – akár 60% is lehet az előző év azonos időszakához képest, amely egyértelműen a felfűtött versenynek és a megnövekedett keresletnek köszönhető.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • esztyopa #3
    Az IQ-betyárok orrba-szájba veszik fel a /rekordmennyiségű!/ hiteleket,
    A bankok meg röhögve emelik a hitelkamatokat !
    Hányszor lehet ezt eljátszani a hülye magyarokkal?
  • Fionn #2
    A baj hogy a sok bugyuta ember tévére ájgazdagvagyokfónra és más rém fontos szarságra veszi fel ezeket. Persze mindenkinek a saját dolga, de hogy legyen 1 kicsi politika is, mivel az országnak egyre jobban megy vagy mi a tököm a szlógen így teljesen igazolt, hogy az emberek ezekre vegyenek fel vagyonokat. Mert arra, hogy céget indíts be már nem telik, így marad a telefon ami miatt fontosnak érzi magát a csóri. OTP meg amúgy is a legnagyobb rohadék a teljes szektorban, aki velük köt bármi üzletet meg is érdemli a sorsát.
  • Zoliz #1
    Fontos lenne, hogy 1,5 kattintással hozzájussak 650 ezer forinthoz akciós 37,5%-s THM-el, ami visszafizetve csak és akciósan 900 ezer. Nagyon elvetemült világ jön.