Berta Sándor

Két kijelzős PC-t készített az Intel

A társaság referenciakészüléke más gyártók termékeiben köszönhet majd vissza.

Az Intel megalkotta a Tiger Rapids nevű összehajtható, két képernyős miniatűr PC-je prototípusait. Az egyik eszköz második kijelzője egy "elektronikus papírképernyő", amelyet kifejezetten a digitális tollas információbevitelt támogatja. Gregory Briant, az Intel alelnöke közölte, hogy több mint két esztendőn át dolgoztak a dizájn tökéletesítésén és ez a folyamat biztosította a leendő partnerek kiválasztását. Az Asus és a Lenovo legutóbbi két tervét a Tiger Rapids dizájnja inspirálta. A menedzser hangsúlyozta, hogy a tervek mögött lévő motiváció az volt, hogy a PC-t igazítsák a felhasználók igényeihez és ne pedig az embereket akarják a PC-k felé fordítani. A technológiájuk célja az, hogy segítsenek az embereknek kapcsolatba lépni másokkal.

A két prototípus fémből és műanyagból készült. Az Intel laboratóriumát vezető Murali Veeramoney kiemelte, hogy az új modell ugyan egy bizonyos célra készült, de többfunkciós eszköz, gyakorlatilag egy "notebook PC". A digitális tollra épülő változat nem mindenkinek lesz érdekes. A Tiger Rapids kezelőfelülete lehetővé teszi, hogy valaki kézírással leírjon egy jegyzetet, majd azt átalakítsa OneNote-jegyzetté, amely kiegészíthető gépi átírásokkal. A Tiger Rapids rendkívül vékony, a háza vékonyabb az iPhone 8 készüléknél is. A képernyő 7,9 hüvelykes LCD, amelyet kiegészít a Kaby Lake Core processzor, az SSD-meghajtó, a WiFi-támogatás és egyetlen Type USB-C-port. A memória mennyisége egyelőre nem ismert.


Veeramoney hozzátette, hogy a prototípusok üzemideje 13-15 óra és teljes PC-teljesítményt kínálnak a felhasználóknak. A két kijelző közül az egyik gyakorlatilag hagyományos billentyűzetként használható. Az Intel - saját márkanév alatt - egyelőre nem akarja megjelentetni a terméket, ezt a partnerei tehetik majd meg.

A két kijelző alkalmazásának ötlete nem újdonság. Néhány nappal ezelőtt kiderült, hogy két képernyős eszközt fejleszt a Dell. Az új készülék a Qualcomm Snapdragon 850 chipre és a Windows 10 operációs rendszerre épülne. Tavaly januárban pedig ismertté vált a Microsoft egyik olyan szabadalmi bejegyzése, amely egy okostelefon-táblagép hibridet írt le. A tervezett okostelefon egy vagy kettő további kijelző kihajtásával akár táblagép méretű eszközzé is átalakítható lenne.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Skylake #1
    Próbálták már korábban mások is: https://www.cnet.com/products/acer-6120-dual-screen-touchbook/review/