Berta Sándor

Az EU-t másolja Vermont állam adatvédelmi törvénye

Az amerikai szövetségi állam az Európai Unió példáját követi.

Az EU-ban május 25-től érvényes az Európai Unió általános adatvédelmi rendelete (General Data Protection Regulation), amelynek köszönhetően egységessé vált az adatvédelmi szabályozás az EU egész területén. A szabályozás kiterjed minden olyan hatóságra, gazdasági társaságra és szervezetre, amely az Európai Unióban tartózkodók személyes adatait kezeli vagy feldolgozza.

Most Vermont lépett és elfogadta azt a törvényt, amely az adatkereskedelemmel foglalkozó vállalkozásokat kötelezi arra, hogy a jövőben szigorúbb előírásokhoz tartsák magukat. Vermont az első szövetségi állam az Amerikai Egyesült Államokban, amely új adatvédelmi törvényt dolgozott ki és fogadott el. Mindez azonban csak a kezdet lehet.

Az új vermonti előírások között van, hogy a szövetségi állam területén működő adatkereskedők kötelesek magukat regisztrálni, regisztráció nélkül nem tevékenykedhetnek. Emellett továbbra is meg kell felelniük a szabvány biztonsági előírásoknak és tájékoztatniuk kell a hatóságokat, ha felfedeznek egy biztonsági hibát. Amennyiben az adatkereskedők a birtokukba jutott információkat illegális célokra használják fel, akkor az bűncselekménynek számít.

Az új szabályozásból a felhasználók is profitálhatnak, hiszen az adatkereskedők az információk gyűjtésekor kötelesek az embereket tájékoztatni és lehetőség szerint alternatívát is kínálni a számukra. A törvénynek köszönhetően a korábbinál átláthatóbbá válhat az adatkereskedelem.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!