Berta Sándor

ARM-chipes hibrid készüléken dolgozik az Apple

A gyártó teljesen új eszközöket fejleszt és tesztel, egy érintőképernyős, vízálló szerkezetről van szó.

A 9to5Mac értesülései alapján a gyártó egy teljesen új termékcsaládon dolgozik, amelynek a belső elnevezése Star. A prototípusokat már most teszteli a társaság. Az úgynevezett N84 készülékeket ellátják érintőképernyővel, GPS-szenzorokkal, LTE-támogatással és iránytűvel, emellett vízállók is. A kijelző mérete és a processzordizájn ugyanúgy kérdéses még, mint ahogy az is, hogy a termékek rendelkezni fognak-e billentyűzettel.

Az valószínűsíthető, hogy az N84 eszközök prototípusai az Extensible Firmware Interface (EFI) segítségével bootolnak majd. Az új termékek lehetnek az ARM által tervezett processzorokra és az iOS operációs rendszer egyik változatára épülő MacBookok, amelyek.viszont 2020 előtt nem jelennek meg a piacon. Egy másik elképzelés, hogy az új modellek az Apple saját fejlesztésű chipjein fognak alapulni. Az utóbbi előnye az lenne, hogy az óriáscég még inkább csökkenthetné a függőségét a beszállítóitól és gondoskodhatna arról, hogy a különböző Apple-termékek az eddiginél zökkenőmentesebben dolgozhassanak együtt. A 9to5Mac kiemelte, hogy a Star termékcsalád első prototípusait a Pegatron készítette el és azokat már tesztelik a cupertinói központban. A vállalat az Apple beszállítója és az év eleje óta kis mennyiségben gyártott a prototípusokból.

Az Apple saját fejlesztésű processzorai egyébként 2020-tól érkezhetnek és azokat a Mac számítógépekbe építhetik be. A projekt kódneve Kalamata és jelenleg még korai szakaszban van. A távlati cél az, hogy az Apple különböző eszközeit még szorosabban összekössék egymással. Ezt szolgálná az is, hogy az iPhone készülékeken futtatható alkalmazások a közeljövőben elérhetővé válhatnak a Mac számítógépeken is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • VolJin #1
    ARM, iOS rendszer, és billentyűzet nélküli érintőkijelzős készülék mióta új termékcsalád?
    Ez az IPad!