Gyurkity Péter

Újabb testvért kapott a Moto G6

Ez azonban a Lenovo szoftverével futott be, ami érdekes húzásnak számít.

Április második felében mi is hírt adtunk arról, hogy bemutatkoztak az idei Moto-okostelefonok, pontosabban két szerényebb sorozat friss tagjai. A cég most egy újabb változatról rántotta le a leplet, amely azonban nem a szokásos letisztult szoftverrel, hanem az anyacég kezelőfelületével ellátva jelenik meg a piacon.

A Moto 1S neve kissé félrevezető lehet, hiszen a számozás arra utalhat, hogy egy kifejezetten gyenge és olcsó példányról van szó. A gyártó ehelyett gyakorlatilag a Moto G6 átnevezett példányát dobja piacra, amely tűrhető hardverrel érkezik, itt egyetlen fontosabb komponensen sem változtattak, a szoftveres oldalon viszont már komoly az eltérés. Ennek megfelelően a telefon továbbra is egy 5,7 hüvelykes LCD-kijelzőt vonultat fel, amely az 1080 x 2160 pixel felbontást támogatja, a képarány itt is 18:9, míg a teljesítményről a Snapdragon 450 chip gondoskodik a maga 8 magjával és 1,8 GHz-es órajelével. Ehhez 4 GB memória és egy 64 GB-os tároló csatlakozik, ezzel nem lesznek különösebb gondok.


A hátoldalon egy iker-kamerát helyeztek el, amely egy 12 és egy 5 megapixeles szenzort vonultat fel, míg az előlapon egy 16 megapixeles példány dolgozik. Az üzemidőért egy kereken 3000 mAh-s akkumulátor felel, a P2i által szállított réteg pedig a nedvesség ellen védi a burkolatot és a belső alkatrészeket. Ami a szoftvert illeti, itt nem a Motorola esetében megszokott, az eredetihez közeli élményt biztosító változatot kapjuk meg, hanem a Lenovo ZUI kezelőfelület 3.5-ös verzióját, vagyis a telefon némileg közelebb áll majd az anyacég megoldásaihoz. Az első körben kizárólag Kínán belül jelenik meg a telefon, ez azonban később változhat – ma pedig már nem jelent különösebb gondot ezen változatok beszerzése a különböző egyéb forgalmazókon keresztül.

Az ár 233 dollárnak felel meg, ez kedvezőnek mondható, a készülék a Motorola saját oldalán, valamint több másik portálon (JD.com, TMall.com, stb.) beszerezhető.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!