Gyurkity Péter

Bemutatkozott a OnePlus 6

A cég ismét kedvező áron mutatta be új zászlóshajóját.

Ahogy arra az előzetes hírek alapján számítottunk, a kínai gyártó hivatalosan is lerántotta a leplet legújabb megoldásáról, amely a OnePlus 6 nevet kapta meg. A telefon több területen is előrelépést ígér, mégpedig ismét kedvező árcímkével.

A fém keretre ezúttal üveg burkolat épül, amelyet elől és hátul egyaránt a Gorilla Glass 5 felület véd a külső behatásoktól. Megmaradt a hagyományos jack-dugó, ehhez alul egyetlen hangszóró és az USB Type-C társul, az ujjlenyomat-olvasót pedig a hátoldalon helyezték el. A nedvesség ellen is jobb védelmet kínálnak, bár a pontos IP-minősítést nem árulták el, míg maga a készülék 3 eltérő színben (a fekete két változata, valamint fehér) jelenik meg. Az AMOLED-kijelző ezúttal 6,3 hüvelykes, ez 1080 x 2280 pixel felbontást kínál, a fizikai méret azonban alig változik az elődhöz képest, miközben itt is megjelenik a divattá vált bevágás, amelyet egy később frissítés révén fekete háttérrel tüntethetünk majd el.


A Snapdragon 845 mellett 6 vagy 8 GB memória, valamint egy 64, 128, illetve 256 GB-os tároló kap helyet a készüléken. A hátoldalon egy 16 és egy 20 megapixeles szenzorból álló iker-kamera jelenik meg, ez ki is emelkedik a burkolatból, a cég pedig a OnePlus 5T típushoz képest is jobb minőséget ígér, 4K-videók 60 fps mellett történő rögzítésével, az OIS kíséretében. Az előlapon egy 16 megapixeles példány bukkan fel, amely 1080p felbontású videókat rögzíthet. A dual-SIM opció természetesen megtalálható itt, a telefon 40 eltérő frekvenciasávot támogat, az OxygenOS szoftver pedig az Android 8.1 Oreo verzióra épül, néhány extrával, úgy mint a kapacitív gombok speciális mozdulatokkal való kiváltása, a Face Unlock, a játék-, illetve olvasási üzemmód, de itt igyekeznek továbbra is mellőzni a felesleges kiegészítőket. Az akkumulátor nem változott, ez maradt 3300 mAh-s.

A megjelenés május 22-én esedékes, az ár a memória és a tároló méretétől függően 529, 579, illetve 629 dollár lesz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Bibike85 #1
    Mar ez se 300 Euro mint reg.