Gyurkity Péter

Ősszel jön az iPhone SE 2

Az Apple pedig mind idén, mind pedig jövőre 220 millió telefont adhat el.

A cég soron következő olcsóbb változatáról már több alkalommal írtunk, márciusban például beszámoltunk az addig ismertté vált részletekről. A helyzet némileg megváltozott, itt ugyanis a külső kialakítást illetően egyre inkább az iPhone X-re hajazó vonásokat vázolnak fel nekünk.

A napokban először renderképek bukkantak fel a világhálón, amelyeket állítólag a külső kiegészítőket, többek között kijelzővédő fóliákat gyártó Olixar használt fel saját céljaira. Ezeken már a jól ismert notch jelenik meg, amelyhez azonban az iPhone SE fizikai mérete, valamint a némileg egyszerűbb külalak társul, miközben más források szerint a FaceID (vagy netán a jóval egyszerűbb kétdimenziós arcfelismerés) is megjelenne a támogatott funkciók listáján. A hátlap a vezetéknélküli töltés megfelelő támogatása érdekében már üvegből készülne, a jack-dugó itt is eltűnne, a fizikai gombok viszont a megszokott helyükön állnának továbbra is a rendelkezésünkre.

Ezt követte nem sokkal később néhány további részlet, amelyek már a Japan IT Week Spring Mobile Solutions Expo alatt megjelent más gyártók jóvoltából láttak napvilágot. Eszerint az Apple még nem indította el a sorozatgyártást, vagyis a második negyedéves hivatalos megjelenés kizárható, ehelyett az ősz folyamán bukkan majd fel a készülék, mégpedig az iPhone Xs, az iPhone Xs Plus, illetve az iPhone 9, vagyis a már korábban beharangozott hármas társaságában. Felmerül továbbá a 6 hüvelykes méret alkalmazása, ez azonban még nem végleg eldöntött kérdés.

Elemzői vélemények szerint az Apple mind idén, mind pedig jövőre 220 millió okostelefont adhat majd el, itt azonban a további növekedés helyett inkább stagnálást jósolnak, ahogy a frissítési ciklus szép lassan stabilizálódik.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!