Berta Sándor

Megújult a Gmail

A Google levelezőszolgáltatása biztonságosabbá és intelligensebbé vált, ezáltal kevesebb időt kell eltöltenünk leveleink kezelésével.

A keresővállalat számos új funkcióval látta el a Gmailt. Az elmúlt 5 évben most került sor először alapvető változtatásokra a levelezőszolgáltatásban. Az újítások között van egy biztonsági funkció, amely lehetővé teszi, hogy a bizalmas üzemmódban az e-maileket lejárati dátummal lehessen ellátni vagy visszahívni azokat. Az egyes üzenetekhez való hozzáférést egy további azonosítási eljárással, SMS segítségével lehet védeni. Emellett blokkolhatók az olyan opciók, mint a továbbítás, a másolás, a nyomtatás vagy az elektronikus levelek letöltése, hogy így akadályozzák meg az e-mailek szándékos vagy véletlen továbbítását.

Az intézkedésekkel lehetővé válik a fontos információk védelme, akkor is, ha valaki feltörné a címzett elektronikus postafiókját. A bizalmas üzemmód a következő hetekben lesz elérhető. A biztonsági figyelmeztetéseket is megváltoztatták, így azok egyrészt feltűnőbbek lettek, másrészt egyszerűbben érthetők és jobban ösztönzik a felhasználókat a cselekvésre. Ezek a figyelmeztetések segítenek abban, hogy a potenciálisan veszélyes üzeneteket még jobban lehessen azonosítani.


Szintén az újdonságok között vannak olyan funkciók, amelyek a gépi tanuláson alapulnak. Így például a felhasználó figyelmét "automatikus emlékeztetőkkel" hívják fel azokra a levelekre, amelyeket már néhány nappal korábban megkapott és amelyek a szoftver szerint fontosak. Így senki sem felejti el az azokra való reagálást, illetve azt is tudni fogják az emberek, ha az e-maileket még fel kell dolgozni. A rendszer észleli a nem olvasott hírleveleket, és egy idő után segít azokról leiratkozni. További változás, hogy a Gmail okostelefonos alkalmazásában tavaly már bevezetett "Intelligens válaszok" funkció, amely önállóan fogalmaz meg válaszjavaslatokat, a webes verzióban is elérhető lesz. Az értesítéseket korlátozni lehet a fontos levelekre. Az intelligens válaszok már naponta több százmillió üzenetet dolgoznak fel és ezek teszik ki a mobilokon lévő üzenetek több mint 10 százalékát.


Az elmúlt hónapokban a Salesforce globális projektek keretében tesztelte az új Gmailt. Jo-ann Olsovsky, a Salesforce alelnöke és informatikai vezetője azt nyilatkozta, hogy az új felhasználóbarát kezelőfelület és az integrált mesterséges intelligencia lehetővé tette a munkatársaiknak, hogy gyorsabban és hatékonyabban együtt tudjanak dolgozni azáltal, hogy kevesebb időt töltenek a leveleik kezelésével.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • AdamBast #6
    azt észrevettem hogy az android app szinte kétnaponta frissül, csak nem tudom minek, ha egyre szarabb
  • zsgaby #5
    Háát, a keresőbe beírhatsz feladót, akkor bedobja de az keresés és nem rendezés. Kell nekik sűrűn irogatni a "segíthetünk?" menüpontban, ha többen jelezzük talán fejlesztik, én egy időben minden nap beírtam :)
  • Lacee86 #4
    Akkor ezek szerint nem én vagyok a béna, hanem tényleg nem lehet. :)
  • molnibalage83 #3
    Vagy elküldött levelet más mappába áthelyezni....
  • zsgaby #2
    De továbbra sem lehet feladó szerint rendezni a leveleket. Majd minden más hasonló szolgáltatónál lehet.
  • wraithLord #1
    Én még kb. 8-9 évvel ezelőtt kusztomizáltam valami Chrome extensionnel, és azóta ugyanúgy néz ki (szerencsére).

    Ha nem megszokottat akarok, akkor inkább belépek az Inbox by Gmail-be vagy mi a fene az... :D