SG.hu

Kibervédelmi központot hozott létre a T-Systems

Percekben mérhető a kritikus idő a nagyvállalati rendszereket érő kibertámadások esetén. Az adatvesztés és az elszenvedett kár mértéke jelentősen csökkenthető a folyamatos rendszerfelügyelettel, a szakértői kiértékeléssel és gyors beavatkozással.

Információbiztonsági jelentések szerint minden nagyvállalat volt már célpontja rosszindulatú, a saját- és az ügyféladatok megszerzésére irányuló támadásnak. Egy adatokat lopó kártékony kód akár több száz napig is meghúzódhat és rombolhat észrevétlenül az informatikai rendszerben, aminek fényében nem meglepő, hogy a rendszerbetörések 54%-ára csak hónapokkal később derül fény. A T-Systems Magyarország 2001 óta nyújt információbiztonsági szolgáltatásokat, és erre a tapasztalatra alapozva hozta létre a CTRL Security Operations Centert, mely nagyobb befektetés nélkül teszi lehetővé a magyarországi vállalatok számára, hogy komoly szaktudás mellett biztonságban tudják adataikat, rendszereiket.

A T-Systems CTRL Security Operation Center az információbiztonsági központok negyedik generációs körébe tartozik, melyek nem csupán a támadások utólagos elemzését teszik jóval hatékonyabbá, hanem azok detektálását és elhárítását is. Ehhez külső szolgáltatásokat és adatforrásokat vonnak be, mesterséges intelligenciát és nagy adatokon használt elemzési módszereket alkalmaznak. A központ működését – szem előtt tartva a hazai ügyféligényeket – úgy alakították ki, hogy a vizsgált naplóállományok az ügyfél rendszerében maradnak, azokhoz a CTRL szakemberei csak távoli hozzáférést kapnak. A központ saját biztonsági zónával rendelkezik: eszközei, alkalmazásai, hálózatai szeparáltak és függetlenek a T-Systems Magyarország informatikai infrastruktúrájától.


Kaszás Zoltán, a T-Systems Magyarország vezérigazgatójának véleménye szerint a most gazdaságát élve az üzleti életben a megoldások és a válaszok rendkívül gyorsan, azonnal szükségesek valamennyi gazdasági szereplő részére, különösen egy olyan, a digitalizáció által meghatározott területen, mint az információbiztonság. Azok az üzleti megoldások válnak ezért sikeressé, melyeket a megrendelő és szolgáltató közösen alakít ki, és amik együttműködésre és gyorsaságra építenek.

  A szolgáltatási portfoliók négy nagy pillére a megelőzés, a detektálás, az incidenskezelés, valamint a kiértékelés és visszacsatolás. A hatékony megelőzés révén kevesebb lesz a támadás és könnyebbé válik azok észlelése, a veszélyek gyors detektálása az incidenskezelést egyszerűsíti, a tanulságok levonása és beépítése a védelmi rendszerekbe pedig szintén a megelőzés eredményességén lendít sokat. A munka fontos részét teszi ki a támadások értékelése és – egy megfelelő protokoll alapján történő – minősítése: ez teszi lehetővé, hogy a valóban kritikus támadásokra jól és hatékonyan reagáljanak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • silverchain #7
    Hát nem mondom, van honnan visszakapaszkodniuk, mert még az a bizonyos béka alsó fertálya is messze van:)
  • Skylake #6
    Csak nem? Hová szr*jak? Gondolom a know-how lényeges eleme lesz a piros bakelittelefon, bekötve a TEK-hez? K-vonal? Ugye a jelszótárolás továbbiakban is plaintext-ben lesz megoldva? Mi magyarok vagyunk! Remélem alvállalkozóként bevonják kivitelezésbe Nemzetünk informatikai palettájának új üdvöskéjét, a Facebook-verésre készülő Butcher & Slaugther Corporationt, a táskásszemű vezérelmével együtt?

    Kormány információ

    Tudta?

    A jelszavak hash-elése mögött Soros György áll!
    A tisztességes magyar emberek plaintex-ben akarják tárolni jelszavaikat!

    Magyarország dönt, nem Soros György!
  • jkedzs #5
    nem. ezek idióták gyülekezete, amit pedig itt látsz cikk csak arról szól, hogy megerősítették a PR osztályukat, ami kihányta magából a szájber védelem ötletét.

    arról szól az egész, hogy szolgáltatást és szoftvereket szeretnének eladni az ügyfeleiknek, az ilyen szerte szét szórt hírekben pedig szépen felkeltik az igényt rájuk. félelem generálással lehet leginkább pénzt kinyerni a cégekből.

    szánalmas egy banda.
  • Meridian #4
    Amúgy a BKK affér után vannak akik még bíznak bennük...?
  • HyBrIDNyLA #3
    (: (: (: (: (:
  • csicso82 #2
    EZ titok volt, honnan tudod!! Ki szivárogtotott! Egy az egyben az a 34 ember akik az appért felelős lett átemelve erre a projektre, bíznak a képességeikben (persze az hogy vannak e képességeik még vizsgálat tárgyát képezi)
  • Jackal #1
    Ez az a T aki a szuperbiztonságos BKK-s appot írta? :D