Berta Sándor

Digitális nyugalmat kínál egy hotel

A Stuttgart melletti szálloda megtiltotta a vendégeinek a mobiltelefon és a laptop használatát.

A Weinstadt-Hotel előírásai alapján a felhasználók több helyen is kénytelenek kikapcsolni az elektronikus készülékeiket. Az üzemeltetők többek között azzal érveltek, hogy egy jó beszélgetés értékesebb, mint egy csörgő mobiltelefon vagy a laptop billentyűzetének verése. Az okostelefonok és a hordozható számítógépek használatának tilalma ugyanakkor nem az egész szállodára vonatkozik, hanem annak három egységére: a reggelizőteremre, a napozóteraszra és az ahhoz kapcsolódó étteremre.

Stéphanie Staudenmayer ügyvezető kijelentette, hogy szeretnének digitális kikapcsolódást biztosítani a vendégeiknek. A nyilvánvaló figyelmeztetések ellenére az embereket folyamatosan fel kell szólítani a szabályok betartására, azonban komolyabb retorzióra, például egy vendég elküldésére, még egyetlen alkalommal sem került sor. Azt nem lehet tudni, hogy hányan kerestek a tilalom miatt inkább más szállást.


Daniel Ohl, a Dehoga nevű hotelszövetség tartományi szóvivője közölte, hogy a mobilok tilalma elsősorban a különösen előkelő éttermekre jellemző, míg az asztaloknál történő telefonálástól való tartózkodás mindenekelőtt az úgynevezett fine diningnél, a topgasztronómiában van jelen. A szobákban természetesen mindenki szabadon használhatja a laptopját és az okostelefonját, lévén van WLAN.

Pár éve már írtunk arról, hogy a Szilícium-völgyben divatba jött a digitális detoxikálás. Az ajánlatokkal élők megpróbálnak teljesen lelazulni és lekapcsolódni a digitális világról, hogy a pihenő után megújult erővel vethessék magukat a munkába. A digitális detoxikálás azt az időszakot takarja, amikor egy személy teljesen lemond az elektronikus készülékek, például az okostelefonok, a mobil alkalmazások, a számítógépek, a notebookok, az órák és a táblagépek használatáról.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • adler741 #3
    Több helyen is be kéne vezetni.
  • seepheeerd #2
    Jézusfasza!
    Menj el egy iraki hegyi faluba...

    (Én Afganisztánban egy évig élveztem ennek előnyeit már 2012-ben? :P )
    Utoljára szerkesztette: seepheeerd, 2018.04.20. 08:40:25
  • szpal #1
    Végre, valaki be merte vállalni, minden elismerésem!