Franczy

Abit Siluro 64MB GeForce2 GTS ismertető

Az Abit új grafikus kártyája az Nvidia Geforce2-es GPU chip-jére épül, amely ezen a kártyán 200Mhz-en ketyeg és a rajta elhelyezkedő hűtőbordára ventillátort is raktak. 333Mhz-es 64MB DDR RAM-ot helyeztek a kártyára, valamint egy TV kimenetet is integráltak rá.

Az Abit mint vezető alaplapgyártó cég híres, de az utóbbi időkben videókártyákat és más PC alkatrészeket is forgalmaz. Csatlakoztak a többi céghez, akik már eddig is árultak Nvidia alapú termékeket; már előző termékük is Geforce chipre épült. Termékeik talán nem túl nagy számban vannak jelen ezen a piacon, de ha találunk egy ilyen kártyát, biztosak lehetünk benne, hogy jó minőséget kapunk a pénzünkért. A kártya dobozában több software-t is találunk: Shogo: M.A.D., Test Drive 5 és WinDVD, amelyek persze nem a legújabb csúcs progik, de legalább gyorsan letesztelhetjük velük új kártyánk tulajdonságait.

Kapunk még egy elég hosszú kábelt is a TV kimenethez, ami végre nem csak pár centiméter hosszú, mint az sok más cég termékénél tapasztalható volt. A TV kimenet előnyeit azok élvezhetik főleg, akik DVD meghajtóval rendelkeznek, de még nincs hozzá külön MPEG kártyájuk(H+), így ők is TV-n élvezhetik kedvenc filmjeiket. A kártya üzembehelyezése semmi gondot nem jelentett, simán be kell ejteni az AGP slotba és már csak a drivereit kell installálni. A mellékelt dokumentáció nagyon jó minőségű, könnyen érthető.

A tuning terén is jó eredményeket produkált az Abit üdvöskéje. A procit 235Mhz-ig sikerült felhúzni, és eddig a pontig teljesen stabilan működött. A kártyán található 6ns-os Hyundai DDR RAM-ok is szó nélkül türték a túlhajtást egészen 420Mhz-ig. Azért ez tényleg nem rossz dolog, 64MB 420Mhz-es DDR RAM, ez talán még egy jó darabig elegendőnek bizonyulhat a játékokhoz.

Az eredetileg a kártyához adott driverek enyhén szólva nem maiak, valamint egy különálló kis programot kell installálnunk az overclock-hoz, melynek neve Graphic Max, és amely őszintén szólva nem egy nagy szám. Ezek alapján érdemes inkább egy újabb detonator3-as drivert (6.31) felrakni, a hozzá való coolbit reg-gel, és így könnyen tuningolhatjuk is a kártyát.


A tesztekben egy 944Mhz-en hajtott P3-al támogatva, nagyon kellemes eredményeket produkált a termék. 1600x1200-as felbontásban, 32 bites színmélység mellett a Quake3 medium beállításokkal 51.2 fps-t pumpált, ami nagyon folyamatos grafikát eredményezett. A kártya 2D-s képminősége kiváló, éles és tiszta, a 3D-ben nyújtott minősége is nagyon jó.

Összességében a kártya nagyon jó benyomást tett a tesztelőkre, hiszen kitűnően tuningolható és sok, jó minőségü memória is van rajta. Túlhajtva megközelítheti az új Nvidia nagyágyú, a GeForce2 Ultra default értékeit, miközben annál jó 100 dollárral olcsóbb.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!