Berta Sándor

Beültethető bioszenzorok

Egy tengerentúli cég olyan beinjekciózható eszközöket fejlesztett ki, amelyek tökéletesen beépülnek a szervezetbe.

A Profusa nevű amerikai vállalat által megálmodott bioszenzorok különböző egészségügyi adatokat képesek kiolvasni a szervezetből, majd azokat továbbítják egy mobiltelefonnak vagy felhőszolgáltatásnak. A Lumee nevű megoldás hajlítható, olyan kicsi, mint egy rizsszem, a hossza 5 mm, a szélessége fél mm; s olyan hidrogél borítja, amely nem aktiválija az immunrendszer védelmi reakcióit. Az új technológia első egészségügyi alkalmazását, a Lumee Oxygen Platformot már engedélyezték Európában.

Natalie Wisniewski, a Profusa társalapítója és technológiai vezetője kifejtette, hogy a különböző fitneszkarkötők és más viselhető termékek bepillantást engednek a szívritmusba, a légzésbe és más fizikai mérési adatokba, de nem adnak információkat a legfontosabb egészséggel kapcsolatos dologról: a test kémiájáról. A saját fejlesztésű szenzortechnológiájuk segítségével egy olyan megoldást tudnak bemutatni, amelyben ott a potenciál arra, hogy megvalósuljon a személyre szabott gyógyítás. Mindez szerintük a teljes egészségügyi menedzsmentet forradalmasíthatja.


A menedzser rámutatott, hogy a piacon jelenleg kapható bioszenzoroknak van egy komoly problémájuk: az immunrendszer idegen testekként azonosítja azokat és gyulladási reakcióval reagál rájuk. Mindez azt eredményezi, hogy heg alakul ki körülöttük és az leárnyékolja a szenzorokat, így azok nem tudják pontosan mérni a szervezetben zajló kémiai folyamatokat. Egy idő után pedig az érzékelők egyszerűen nem működnek.

Az ő fejlesztésüknél mindez másként történik, mert nincs hegesedés sem egyéb immunválasz, s így lehetővé válik az egészségügyi adatok hosszú távú és folyamatos ellenőrzése. Az adatok kiolvasásához egy külön optikai eszközre van szükség. A készülék elhelyezhető a bőrön vagy tartható kézben is, de lehet akár egy okostelefon is. Az adatok elküldhetők akár egy egészségügyi szolgáltató digitális felhőjébe és ott a segítségükkel létrehozható egy titkosított személyes profil.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • esztyopa #8
  Ez lenne a *hatalom*rózsaszín,vattacukros álma !
  Mindenkiről,mindent tudni...
  Totális kontroll !
  /Csak megfelelő*fedősztorit*kell kreálni hozzá.és a zombik maguk fogják kérni a *beültetését*/
 • Skylake #7
  Chipek beültetésre emberek azonosításához egyáltalán nincs szükség, és mivel egyértelműen kényszerűnek látszó és kényelmetlen megoldás Ezért alkalmazása nem célszerű, totálisan kontraproduktív, mivel erősen összeköthető önkénnyel és kontrollal. Helyette ott van az, ami most válik (sajnos) egyre inkább elfogadtabbá: ez az emberi arc digitális leképezése. A népeket már szoktatják a kényelemhez, illetve az arcfelismeréshez mint evidenciához. Ilyenek a különböző jelszókiváltó alkalmazások, illetve általában azonosítási- keresési célú API-k.
 • overseer-7 #6
  Remélem úgy leszen.
  Rremélem nem hiába híznak a disznó pénzvagyonos internacionalista eugenista genetikailag felsőbrendű elit bűnelkövetőink.

  A MA disznója a HOLNAP szalonnája lesz.

  Ezt tanítja nekünk a történelem. Ebben mi bízhatunk. Ha mi el is veszünk, ők biztosan elvesznek majd.
  A létszám tömeg az létszám tömeg. A tény az tény.
 • ugh #5
  Egy pici emp loket es vege van ...
 • ugh #4
  Szerintem ezt egy kicsit tulvarialtad.
  Beleteszik mondjuk vedooltasokba es te magad adatod be magadnak ugy, hogy nem is tudsz rola.
  Meg gumitalpu meg mokolt esernyo se kell hozza..
 • overseer-7 #3
  nem meglepő.
  Már évek óta készül rá az elit, hogy nyomkövetőt helyez minden emberbe.
  Az lesz ám csak az igazi csemege az uraink számára.

 • Csaba161 #2
  Inkább az lesz, hogy a titkosszolgálatok egy esernyő hegyével észrevétlenül ilyet raknak beléd az utcán, aztán már minden pillanatodat nyomon követik, különösen ha nem orbánra szvaztál...
 • Whysper #1
  "sem egyéb immunválasz" nagyon remelem egeytlen viros sem lesz kepes lemasolni ezt a kepesseget