Gyurkity Péter

Megjelent a Xiaomi Redmi 5

A kínai debütálást indiai megjelenés követte, kisebb variációval.

Még december folyamán jeleztük, hogy hamarosan érkezik a Redmi 5 és Redmi 5 Plus. A megjelenésre még abban a hónapban sor került, azonban kizárólag a kínai piacon tették elérhetővé a két megoldást, bár februárban a cég Indiában is bemutatta a második példányt, amely ott a Redmi 5 Note néven látott napvilágot, hogy ne legyen túl egyszerű a kép. Most az első telefon is felbukkant itt.

A Redmi 5 az előzetes híreknek megfelelően három változatban jelenik meg az ázsiai országban, itt ugyanis a memória mérete 2, 3, vagy 4 GB lehet, míg a belső tároló kapacitása 16, 32, illetve 64 GB-os lesz. A fő szempont természetesen itt is a kijelző, amely meglehetősen méretes, hiszen a kínai gyártó egy 5,7 hüvelykes panelt alkalmaz, amely a 18:9-es képarányt és a 720 x 1440 pixel felbontást kínálja nekünk. A teljesítményről egy Snapdragon 450 chip gondoskodik, amely egyértelműen a középkategóriában helyezi el a készüléket, míg az üzemidőt egy 3300 mAh-s akkumulátor hivatott biztosítani.


Ami a képkészítési funkciót illeti, a hátoldalon egy 12 megapixeles kamerát helyeztek el, amit az előlapon egy 5 megapixeles szenzor egészít ki, különösebb meglepetés tehát itt sem ér minket, bár iker-kamerára nem is számíthattunk. A microUSB-csatlakozó és a dual-SIM opció abszolút megszokottnak számít, a terjesztés viszont több eltérő csatornán keresztül valósul meg, hiszen a cég egyrészt saját Mi.com oldalán és az Mi Home boltokban kínálja majd a telefont, de az Amazon portálon keresztül is megvásárolható lesz a típus – előbbinél az úgynevezett flash-értékesítési opció választható március 20-tól, utóbbinál pedig 100 GB adatot, 34 dollárnak megfelelő visszatérítést, valamint az első Kindle e-könyvre vonatkozó 90 százalékos kedvezményt kínálva.

Az összes példányt helyben, az országon belül gyártják majd, a megjelenés március 20-án esedékes. Az európai debütről még nem esett szó.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!