Berta Sándor

Kiváltaná az e-mailt az IBM

Az amerikai vállalat felkészíti munkatársait az úgynevezett kollaborációs szoftverek használatára.

Az IBM elképzelésének lényege, hogy a jövőben az elektronikus leveleket és a levelezőprogramokat olyan megoldásokkal váltja ki, mint a Slack vagy a Cisco WebEx. Így egyszerűbbé és hatékonyabbá válhatnak az egyes szakemberek és csoportok közötti együttműködések, az ötletek és az információk megosztása, az adatelemzések és a különböző problémák megoldása. A cél az, hogy átszervezzék a munkavégzést, a dolgozók közelebb kerüljenek a társaság ügyfeleihez és 2019 elejéig a jelenleginél sokkal agilisabbak legyenek.

A Slack és a Cisco WebEx erősíthetik az alkalmazottak kommunikációját. Az elsődleges információcserét biztosító megoldás a Slack lenne, azt egészítené ki a Cisco terméke. A munkavégzés átszervezésének második szakasza június 30-ig, a harmadik szeptember 30-ig zárul le, addig a munkatársakat megtanítják az új szoftverek használatára.


Várhatóan idén decemberig lezárul a teljes projekt, akkorra már olyannak kell lennie a vállalatnak, hogy megfeleljen az ügyfelek igényeinek. Konkrétumok ezzel kapcsolatban ugyan nem szivárogtak ki, de az IBM például úgy módosíthatja a Watsonra épülő szolgáltatások fejlesztését, hogy az ügyfeleknek az eddiginél nagyobb befolyásuk legyen a végső termékekre. Mindezt béta tesztekkel, előzetesek kiadásával és más módon érnék el.

A Slack belső üzenetküldő megoldásokat kínál vállalatoknak, s azok mellett családok és különböző csoportok is használják a termékeit. Stewart Butterfield alapító-vezérigazgató tavaly októberben elmondta, hogy erősebben meg akarják vetni a lábukat Európában és ehhez az ügyfeleiknek azt a lehetőséget is fel akarják kínálni, hogy az Amerikai Egyesült Államokon kívül is tárolhassák az adataikat. A menedzser akkor ígéretet tett arra, hogy idén május 25-re elkészítik az új európai adatvédelmi alaprendelettel kompatibilis ajánlatukat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Dobronski #6
  Kedvencem, mikor linux-on megzabál 3-4 gigát egy 12 órás session után :)
 • fonak #5
  A Google is megpróbálkozott már valami ilyesmivel a Wave-vel, de nem lett siker.
 • HuMarci #4
  Kollaborációs szoftverek eddig is voltak.
  Lásd IBM Notes.
 • MerlinW #3
  Biztos nem hallottak még az IRC-ről:)) Csak 30 éve létezik:)

  Slack egyébként nagyon jó cucc, én is használtam egy cégnél. Kb egy Discord szakmai kivitelben.
  Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2018.02.28. 21:27:55
 • stinkydiver73 #2
  Biztos nem hallotak még az onbox-ról.
 • dyra #1
  Nem lehet produktív munkát végezni ha állandó üzeneteket kapsz és eseményeket nyálazol át.