Berta Sándor

Függetlenedne a PayPal rendszerétől az eBay

Az internetes aukciós platform még jobban el akar távolodni egykori leányvállalatától.

Az eBay azt tervezi, hogy a jövőben teljesen más módon is fizethetnek majd a felhasználók, mint eddig. Devin Wenig, a társaság első embere kijelentette, hogy egy teljesen új fizetési módszert akarnak bevezetni. A menedzser ugyanakkor hozzátette, hogy az ügyfeleik - a változtatástól függetlenül - jövőben is használhatják a PayPalt, mert az a fizetési lehetőség is megmarad. Wenig az új fizetési módszer bevezetését azzal indokolta, hogy annál maguk kezelhetik majd a pénzforgalmat. A társaság a projektben az Adyen holland pénzügyi szolgáltatóval működik együtt, amely támogatni fogja az elképzelések megvalósítását és az eBay fő partnere lesz.

Az üzletember kitért azokra a kritikákra, amelyeket a politikusok, a fogyasztóvédők és a gazdasági élet képviselői fogalmaztak meg az IT-óriáscégekkel szemben. Wenig ezeket részben túlzónak tartotta és hangsúlyozta, hogy ha egy olyan világból, amelyben a technológiai vállalkozások nem tehetnek semmi rosszat, egy olyan világba haladunk, amelyben a piaci szereplők semmi sem csinálhatnak jól, akkor az nem igazán jó és észszerű dolog.

Az eBay vezetője elismerte, hogy a kritika ugyanakkor részben jogos volt, és természetesen nem immunisak a felvetések ellen. A tavalyi amerikai elnökválasztás során jogos bírálatok merültek fel a tech-konszernekkel szemben. Az érintett vállalatok most alkalmazkodnak ezekhez a véleményekhez és muszáj, hogy a jövőben a társadalom felelősségteljes részévé váljanak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Tetsuo #2
    Ideje már. Másban is fejleszthetne az eBay, mert rosszabb, mint a lengyelpiac volt annak idején.
  • dzsagon #1
    hülyék