Berta Sándor

Az adat­védelemben erősítene a Facebook

A közösségi portál szeretne nagyobb ellenőrzési lehetőséget adni a felhasználóknak az adataik felett.

Erin Egan, a Facebook adatvédelmi vezetője blogbejegyzésében azt írta, hogy az Európai Adatvédelmi Nap keretében felvilágosító kampányt indítanak, amellyel meg akarják mutatni a regisztrált tagjaiknak, hogy miként szabályozzák az adataik kezelését és hogyan állíthatják be megfelelően a szabályokat maguk is. Emellett a társaság az eddiginél könnyebbé akarja tenni a magánéletet érintő legfontosabb beállítások megtalálását és egyúttal első alkalommal nyilvánosságra hozta az adatvédelmi alapelveit is.

A felhasználóknak már most is számos eszköz áll a rendelkezésükre, amelyek segítségével valóban csak azokat a tartalmakat oszthatják meg, amelyeket akarnak és csak azokkal a személyekkel, akikkel akarják. A beállítási lehetőségek azonban kizárólag akkor hasznosak, ha valaki tudja, hogy azokat hol lehet megtalálni és miként lehet alkalmazni. A hírfolyam keretében elérhetővé válik számos videó, amelyek pont ebben segítenek. Szintén fontos az Adatvédelmi beállítások ellenőrzése nevű funkció, továbbá a tagok egész évben segítő tanácsokat kapnak majd.

Fontos változás lesz az is, hogy a magánéletet érintő összes fontos beállítást egy központi helyen lehet majd elvégezni. Az adatvédelem minden területen meg fog jelenni és a cég számos rendezvényt támogat majd, melynek ez lesz a fő témája. Ilyen lesz például a Design Jams, amelynek keretében programozók, adatvédelmi szakértők és a különböző hatóságok képviselői közösen dolgozhatnak majd ki új tájékoztatási lehetőségeket. A cél az adatvédelmi eszközök folyamatos fejlesztése és ehhez elengedhetetlenek a közösség tagjainak visszajelzései.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Skylake #4
  A Facebook és az adatvédelem fogalmak együtt olyan anakronizmust alkotnak szerintem, mint a békeharc és békemenet fogalmak. Az adatvédelem az a terület, amiben a kékfehér vállalkozás totálisan ellenérdekelt.
 • duke #3
  Ugy kene vedeni az emberek adatait, hogy felrobbantjak az egesz fosbukot.
 • fonak #2
  Ezt is le lehet tiltani asszem, csak sajnos csak egyenként.
 • Neocortex #1
  Ha már adatvédelem jó lenne egy olyan funkció amivel ha hozzászólok egy publikus cikkhez, vagy lájkolok valamit, vagy fingok egyet arról nem kapna sms értesítőt minden egyes ismerősöm