Gyurkity Péter

Kiszivárogtak az idei Moto-telefonok

A kijelzők mérete növekszik, a hardver pedig tovább gyorsul.

Az elmúlt napokban egyszerre több értesülés is napvilágot látott a Lenovo tulajdonában lévő cég hamarosan bemutatkozó új okostelefonjairól. Láthatunk itt kifejezetten szerény, belépő szintű megoldást, de a középkategória lesz a fókuszban.

Elsőként a Moto E5 részleteiről jelentek meg hírek, amelyek szerint ez kifejezetten a közvetlen elődre hasonlít majd, ám az ujjlenyomat-olvasót a hátoldalra helyezik át, ahogy azt annak idején, a 2011-es Motorola Atrix esetében is láthattuk. Az előlapi kamera itt is LED flash funkcióval egészül ki, míg a hivatalos megjelenésre valamikor áprilisban kerülhet sor – a további részleteket egyelőre nem ismerjük. A Moto X5 már jóval izmosabb megoldás lesz, ez állítólag egy 5,9 hüvelykes, az 1080 x 2160 pixel felbontást támogató kijelzőre épül, mégpedig a 18:9-es képaránnyal és az iPhone X-re hasonlító előlappal. Két iker-kamerát kapunk majd a telefonnal, a szoftveres oldalon pedig a Moto XP, vagyis a cég saját AI-megoldása dolgozik majd.

A Moto G5 és G5 Plus is megkapja saját utódját, itt ráadásul egyszerre három eltérő változatra számíthatunk. A Moto G6 Plus egy 5,93 hüvelykes FHD+ felbontású kijelzőt, a Snapdragon 630 chipet, 3, 4, vagy 6 GB memóriát, egy 32 vagy 64 GB-os tárolót, egy hátoldali iker-kamerát (12 + 5 megapixel) és egy 16 megapixeles szelfikamerát kínál majd, az üzemidőt pedig egy 3200 mAh-s akkumulátor biztosítaná. A Moto G6 már a Snapdragon 450 chipre épülne, ehhez 3 vagy 4 GB RAM, 32 vagy 64 GB-os tároló, egy 5,7 hüvelykes kijelző, valamint egy 3000 mAh-s akkumulátor társulna, míg az ár 240 és 330 dollár lesz. A Moto G6 Play ehhez képest 5,7 hüvelykes kijelzőt, a 720p felbontást, 4000 mAh-s akkumulátort, illetve egy hátoldali ujjlenyomat-olvasót kínálna.

Ezzel nem zárul le a sor, hiszen jön még a Moto Z3 és Z3 Play is, szintén vékony előlapi kávával. A kijelző kereken 6 hüvelykes lesz, a felbontás 1080 x 2220 pixel, míg a képarány már itt is 18:9-es. Egy harmadik példány is készülőben van, ez már a Snapdragon 845 chipet kapná meg, a megjelenés várhatóan a nyár folyamán valósul meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!