daweed

Nagy cégek a DoS ellen

Válaszul a nagy cégeket ért hacker támadásokra - melyeknek a többek közt a Yahoo és az Amazon is áldozatául esett - internetes vállalatok most koalícióba tömörültek, hogy megtalálják a legjobb megoldást a "denial of service" azaz a szolgáltatások kiesése ellen.

A Bay Area DDoS Working Group, ami az internet ipar óriásait fogta össze, most egy olyan hírlevél kiadásán dolgozik, ami felhívná az internetszolgáltatók figyelmét, hogyan védhetik ki az ilyen támadásokat.

A distributed denial of service (DDoS) támadások alkalmával több gépről indítanak nagyon sok kérést egy web szerver felé. A kiszolgáló előbb utóbb túlterhelődik és leáll.

A csoport olyan tagokat tartalmaz, mint az eBay, a Yahoo, a Check Point Software és az ISS. További tanácsadóként jelen van még az Amazon, a Buy.com, a Cisco, a Lucent, az IBM, a HP, a Microsoft és az America Online és még több mint 60 egyéb tag.

A csoport fő feladatának tartja, hogy összefogást keltsen a cégek között, és ezzel megakadályozzák a további támadásokat, amik alááshatják a teljes internetes üzleti életbe vetett bizalmat. Többen dolgoznak azon, hogy jobb módszert találjanak a támadók visszakeresésben is.

Robert Graham az ICE Network technológiai főnöke szerint viszont "egyelőre tehetelenek a DDoS támadásokkal szemben"

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!