FeFe

A TSMC megelőzte az Intelt

A Taiwan Semiconductor Manufacturing Company már több szilíciumlemezt állít elő (ezekből készülnek a chipek), mint az Intel, és ezzel vezetővé vált a félvezetőgyártás terén.

Shang yi Chiang, a kutatási és fejlesztési részleg alelnöke elmondta, hogy a cég "öntödeként" funkciónál a gyárral nem rendelkező vállalatoknak. A TSMC 12 üzemmel rendelkezik, melyekben négy különböző típusú gyártástechnológiát alkalmaznak, a piaci igényeknek megfelelően. Az előállított chipek lehetnek központi processzorok, nagy teljesítményű DSP-k, vagy kis fogyasztású eszközök is.

"A TSMC a világ egyetlen olyan vállalata, amely ilyen széles technológiai választékkal rendelkezik." - állítja Chiang. Ebben az évben a cég 3,4 millió nyolc colos lemezt állít elő, a 12 colos termékeket pedig jövő tavasszal kezdik gyártani a Hsinchu tudományos parkban. A TSMC 40 százalékkal növekszik egy év alatt. A világon idén 57 millió nyolc colos lemezt készítenek, jövőre pedig valószínűleg 63 millió darabot.

Jelenleg a TSMC, a Toshiba, az Intel és a Hyundai tartozik a félvezetőgyártók élvonalába hét százalékos piaci részesedéssel. Jelenleg a NEC megelőzi őket a maga nyolc százalékával, de a TSMC jövőre utoléri a NEC-et. A további sorrend:
Hitachi 6 %
ST Micro 5 %
Samsung 5 %
UMC 5 %
Motorola 5 %
Texas Instruments 4 %
Többiek: 34 %

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!