Mortimer

NV20 már karácsonykor?

Már nagyon sokan várják az NVIDIA új, NV20 grafikus chipjére épülő termékek megjelenését. A Guru3D ma arról számolt be, hogy valószínűleg karácsonyra már megvásárolhatók lesznek azok a nagy teljesítményű grafikus kártyák, amelyek az NV20 chipet alkalmazzák.

A karácsonyi megjelenés mindenféleképpen reálisnak tűnik, ugyanis a cég már befejezte az NV20 fejlesztését, sőt már a nagyobb grafikus kártyagyártóknak is el kezdte szállítani. Ezért várhatóan a következő másfél-két hónap elegendő lesz az új kártyák bevezetéséhez.

Az NV20-tól sokan óriási hatékonyságot várnak, és ezt valószínűleg meg is fogják kapni, ugyanis a chip fantasztikus paraméterekkel rendelkezik. A fillrate 4800 Megapixel, és egy másodperc alatt 150 millió poligont képes kezelni. Az összehasonlítás kedvéért ezek az adatok legalább háromszor nagyobbak, mint a jelenlegi GeForce2 GTS ugyanezen paraméterei. Ez körülbelül annyit jelent, hogy a Quake III 100fps-ra lenne képes 1600x1200-as felbontás és 32 bites színmélység mellett. Az NV20 már teljes mértékben kompatibilis lesz a Directx 8-as verzióval. Az NV20 chipre épülő kártyák ára arányban lesz tudásával: 150 és 200 ezer forint között várhatóak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!