Berta Sándor

Gyógyszer­kereskedő is lehet az Amazon

A kereskedelmi társaság egy újabb területen vetheti meg a lábát a közeljövőben.

Az Amazon eddig 12 amerikai szövetségi államban (Nevada, Arizona, Észak-Dakota, Louisiana, Alabama, New Jersey, Michigan, Connecticut, Idaho, New Hampshire, Oregon, Tennessee) biztosította magának a gyógyszerek eladásához szükséges licencet, ugyanakkor a társaság még nem erősítette meg, hogy a jövőben gyógyszerekkel akar kereskedni. Az Amerikai Egyesült Államokban a receptköteles gyógyszerek internetes kereskedelmét jelenleg néhány szolgáltató határozza meg. Az elemzők egy ideje már úgy spekuláltak, hogy az Amazon ezen a területen nyereséges üzletet építhet ki.

A kapcsolódó infrastruktúrát az Amazon képes lehet kiépíteni, de szóba kerülhet egy már meglévő vállalat felvásárlása is. Fontos azonban, hogy az egyes amerikai szövetségi államokban a licencek eltérhetnek egymástól. Ahhoz, hogy a társaság valóban gyógyszereket küldhessen az embereknek, további jogosítványokra kell szert tennie. A licencek megszerzésének célja továbbá az, hogy a társaság akár egészségügyi termékeket is értékesíthessen.

Az már márciusban kiszivárgott, hogy gyógyszert is fog árulni az Amazon. A gyógyszerárusító és -szállító szolgáltatás létrehozásában exkluzív partnerek segíthetnek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!