SG.hu

Ötezer 65 év felettinek ad ingyen számítógépet és internetet a kormány

Közel 500 hátrányos helyzetű településre terjesztik ki az idősügyi infokommunikációs programot, amely 2018 augusztus végéig 1,2 milliárd forint állami támogatásból valósul meg - mondta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) infokommunikációért felelős helyettes államtitkára.

Solymár Károly Balázs kiemelte, hogy a programban novembertől 5 ezer 65 év feletti, otthonát elhagyni képtelen, idős ember számára biztosítanak számítógépet és internethozzáférést, valamint folyamatos segítséget az infokommunikációs eszközök használatában. A kormány szeptemberben elfogadta a digitalizáció az aktív idősekért programot is, amely 2018 végéig 100 ezer aktív, otthonát elhagyni képes idős számára biztosít felkészítést infokommunikációs eszközök használatára - tette hozzá.

Az internethasználatról szóló felmérések azt mutatják, hogy míg a 18-25 éves korosztály 100 százaléka használja az internetet, addig a 65 év felettiek csupán 33 százaléka. Az idősekben is megvan az érdeklődés, a pozitív hozzáállás, azonban őket segíteni kell abban, hogy megértsék miért érdemes elsajátítani az infokommunikációs eszközök használatát - mondta a helyettes államtitkár.

Jeneiné Rubovszky Csilla miniszteri biztos hangsúlyozta, hogy 2015 szeptembere és 2017 augusztusa között 3 településen 45 idős ember részvételével folytatták az infokommunikációs modellprogramot, amelynek kiterjesztése novemberben indul. Arról is beszélt, hogy országszerte 89 támogató központot hoztak létre, ahol 1500 szakirányú továbbképzésben részt vett közfoglalkoztatott segít az időseknek az infokommunikációs eszközök használatában - tette hozzá.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • jézusom #3
  Ezt már eljátszották. Mamóka szépen letakarta a gépet a csipkés terítővel, rá tette a vázát, aztán mutogatta a szomszédoknak, hogy neki ilyen is van...
  Egymilliárdé bammeg.

  Utoljára szerkesztette: jézusom, 2017.10.23. 06:19:25
 • barret #2
  Meg kapnak egy 2 giga letöltéskorlátos netet,nehogy bekockuljanak :D
  Természetesen 100 megabit sebességgel,mert kell hogy jó gyors legyen!
 • Szefmester #1
  És gondolom a default böngésző kezdőoldala a kormányinfo oldala lesz.. nehogy szegény öregek kimaradjanak a propagandából...