Berta Sándor

Online tanulási platformot indított Steve Wozniak

Az Apple társalapítója ingyenes oktatást kínál főként informatikai témákban, később világszerte iskolákat akar alapítani.

A Woz U egy internetes tanulási platform, amely komoly költségek nélkül biztosít hozzáférést a tudáshoz. A platform részét képezi egy honlap és egy alkalmazás, és a távlati célok között szerepel világszerte több mint 30 városban helyi Woz U tanulás központok létrehozása. A Woz U elsőként szoftverfejlesztőknek és terméktámogatási szakembereknek kínál online kurzusokat. A további tervek között szerepel adatelemzési, alkalmazásfejlesztési és kiberbiztonsági tanfolyamok, illetve az iskoláknak és a vállalatoknak szóló programok elindítása is. 2019-től pedig létrehoznák a Woz U Accelerator nevű egységet, amelynek keretében különböző technológiai startupokat támogatnának.

Az új online tanulási platform mobilalkalmazása tartalmaz egy képességtesztet, amely az egyes felhasználók számára bemutatja, hogy milyen karriert futhatnak be. A Woz U személyre szabott, technológiaalapú tanulást kínál majd, hogy segítsen kiképezni az innovátorok új generációját. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy az egyes kurzusok pontosan mennyibe fognak kerülni. Steve Wozniak kifejtette, hogy a céljuk az emberek digitális készségének fejlesztése anélkül, hogy az érintetteknek hosszú évekre szóló adósságaik keletkeznének. Ő egész élete során azért dolgozott, hogy a technológia segítségével egy jobb világot hozzon létre és mindig tisztelte az oktatást, ezért valamit vissza akar adni abból, amit ő megkapott.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!