Berta Sándor

Online felpróbálhatók lesznek az Amazonon árult ruhák

A kereskedelmi óriás felvásárolt egy 3D startupot, mely mesterséges intelligencia segítségével térképezi fel a testméretet és az emberek mozgását.

A Body Labs a honlapján jelentette be, hogy felvásárolta az Amazon. A vételár egyelőre nem ismert, a TechCrunch viszont a céghez közeli forrásokból arról számolt be, hogy az 50 és 100 millió dollár között lehetett. Az Amazon szóvivője nem kívánta kommentálni a tranzakciót.

A 2013-ban alapított Body Labs székhelye Manhattanben van. A virtualizált 3D-avatárok automatizált gyártására használható technológia közel 10 éves kutatás eredménye. A fejlesztést a Brown Egyetem és az intelligens rendszerek megalkotásával foglalkozó Max Planck Intézet szakemberei végezték. A technológiának köszönhetően egyszerű módon készíthetők el olyan avatárok, amelyek lefedhetik az emberi mozgások teljes spektrumát. Az új fejlesztés egyaránt érdekes lehet a ruha- és terméktervezés, a különleges felszerelések és a ruhák kinyomtatása, a játékok, a filmanimációk és az online ruhaértékesítés szempontjából.


Bill O'Farrell, a Body Labs ügyvezetője még 2014-ben úgy nyilatkozott, hogy meggyőződésük, hogy a kifejlesztett algoritmusokkal egy új interfészt hozhatnak létre a fogyasztók és a vállalatok között. Az emberek így a méretük, az alakjuk és a mozgásuk alapján kikereshetnék, illetve összehasonlíthatnák egymással, majd megvásárolhatnák a számukra leginkább megfelelő árucikkeket és szolgáltatásokat. A szakember egyike volt a startup alapítóinak és a technológia kifejlesztőinek. A másik három társalapító és fejlesztő Eric Rachlin, Alex Weiss és Michael Black volt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Omega #4
  A hagyományos vásárlást nem váltja ki teljesen, de jónak tűnik az ötlet. Én meg soha nem vásároltam ruhát online, de ha lesz ilyen modell valószínűleg fogok. Az egész probléma alapja az lehet, hogy közel sem mindegy milyen információk alapján, hoz meg az ember egy döntést, eddig egy fénykép nekem túl kevés volt, 3D modellel kiegészítve viszont javul az információk minősége.
 • Cat #3
  Megint magatokból indultok ki.

  https://sg.hu/cikkek/it-tech/127659/szarnyal-a-fashion-days-divatportal
 • Tetsuo #2
  Pontosan, de még magam sem vennék így ruhát.
 • Skylake #1
  Aki vásárolt nőnemű párjával ruhaneműt, végigsz*pva n+1 darab butikot és áruházat egy plázában, az kb. tudja, mennyire irreális is ez. Hogyan áll, milyen az esése, az anyaga, milyen a betartás a mellnél, ez a zsabó kicsit hosszú, nem is tudom, olyan furi, furcsán érzem benne magam, ez nem az én világom, túl fehérnek látszik mellette az arcom... sorolhatnám.