SG.hu

Magyar irodát hoz létre a Nemzetközi Távközlési Egyesület

Magyarország tárgyalásokat folytat arról, hogy az ENSZ mellett működő Nemzetközi Távközlési Egyesületnek (ITU) legyen magyarországi irodája - mondta Mikola István biztonságpolitikai és nemzetközi együttműködésért felelős államtitkár az ITU Telecom World 2017 konferenciáján.

A dél-koreai Puszánban megrendezett esemény megnyitójának egyik kiemelt szónokaként az államtitkár megerősítette: Magyarország, az ITU alapító tagjaként elkötelezett a digitalizáció területén való együttműködés iránt. A jelenleg kibontakozó 4. ipari forradalom páratlan lehetőségeket teremt a digitális technológia térhódításával. Rámutatott, hogy az új, innovatív megoldások, az 5G és a big data rendszerek, valamint az elektromobilitás és a mesterséges intelligencia széleskörű elterjesztése kulcsfontosságú az ENSZ fenntartható fejlődési céljainak eléréséhez.

Az államtitkár beszédében szorgalmazta a fejlett, európai országoknak az ITU munkájához való fokozottabb hozzájárulását, ennek jegyében Magyarország tárgyalásokat folytat egy magyarországi ITU iroda létesítéséről. Jelezte azt is, hogy Magyarország 2019-ben ismét otthont adna az ITU Telecom World konferenciának, építve a 2015-ös rendkívül sikeres rendezés tapasztalataira.


A konferencián az államtitkár kétoldalú megbeszélést folytatott Houlin Zhao-val, az ITU főtitkárával, valamint a szervezet felsővezetőivel, részt vett a digitalizáció társadalmi hatásaival foglalkozó miniszteri kerekasztal-beszélgetésen. Ennek keretében kiemelte az innovatív kis- és közepes vállalkozásoknak a digitális gazdaság megalapozásában játszott megkerülhetetlen szerepét, valamint a tudástőke fontosságát az átalakuló értékláncokba való bekapcsolódásban - olvasható a közleményben.

Az ITU az ENSZ legfontosabb infokommunikációs (ICT) területen működő, globális intézménye, amelynek feladata a nemzetközi távközlési együttműködés segítése, Magyarország kezdetektől tagja a nemzetközi egyesületnek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Skylake #1
    Ez kétségtelenül a Soros-terv újabb állomása, de szerencsére nekünk van egy lánglelkű és elhivatott Miniszterelnök Urunk, valamint életüket Nemzetünknek szentelő, hatalmas tudással és még hatalmasabb alázattal rendelkező szakpolitikai vezetést vivő kara, így a sorosista ármány zsákutcába futása biztosra vehető! A Kormány meg fogja védeni a zembereket!

    (#Szarkazmus megvan, ugye?)