Mortimer

Bill Gates szerint az angol az Internet nyelve marad

Az angol marad WWW nyelve annak ellenére, hogy egyre többen Interneteznek Ázsiában, nyilatkozta kedden a Microsoft elnöke, Bill Gates.

Bill Gates azt az állítást kommentálta, mely szerint Kína 10 éven belül a legtöbb Internetezővel rendelkezik majd az egész világon. Az elnök szerint a hagyományos billentyűzetek behatárolják az ázsiai nyelvek terjeszkedési lehetőségeit, ezért nem valószínű, hogy túlzottan elterjednének. Igazi áttörésre majd a hangfelismerő rendszerek alkalmazásával kerülhet sor.

"A japán és a kínai akkor hozhatnak igazi áttörést, ha jobb hangfelismerő programok állnak majd a rendelkezésünkre." - mondta. A hangfelismerés technológiája fejlődik, de a pontos számítógépes fordítógépekre még évtizedeket kell várnunk.

"A gépi fordítók elterjedéséig az angol valószínűleg az Internet nyelve marad. Mára felismertük a tényt, hogy ez a technológia hatalmas áttörést hoz a világ számára. Új munkahelyek születnek, nő a termelékenység, a kreativitás, és az innováció fantasztikus méreteket ölt majd."

"Az emberek azt kérdezik, hogy innen még hová mehetünk feljebb? Már elértük a csúcsot, a határt, nem? Nos a válaszom, ahogy azt jól gondolják: egyáltalán nem." - nyilatkozta az elnök.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!