Gyurkity Péter

Bemutatkozott a Xiaomi Mi Mix 2

A cég a kisebb méret és a még vékonyabb előlapi keret mellett döntött.

Az utóbbi hetekben egyre gyakrabban szóltak a hírek az Mi Mix közvetlen utódjának várható bemutatkozásáról, erre pedig a kínai gyártó hétfőn valóban sort is kerített, közvetlenül megelőzve az Apple saját bejelentését. A tavaly piacra dobott eredeti változathoz képest több eltérést is találunk, így érdemes ezeken gyorsan végigfutni.

Amíg egy évvel ezelőtt a vékony előlapi keret (annak szinte teljes eltűntetése) kuriózumnak számított, ma már egyáltalán nem nevezhető forradalminak ez a megoldás. Az élőben közvetített eseményen azonban gyorsan kiderült, hogy a cég igyekezett még többet lefaragni ebből, még az alsó szegmensben is vékonyabbra szabva azt, bár a fizikai méret ezúttal csökkent, hiszen a tavaly látott 6,4 hüvelykes helyett most egy kereken 6 hüvelykes panel mellett döntöttek. Ehhez egy állítólag még stabilabb, a fizikai behatásoknak jobban ellenálló kerámia külső, a Snapdragon 835 chip, 6 GB RAM, egy 64, 128, vagy 256 GB-os tároló, egy szintén kisebb, ezúttal 3400 mAh-s akkumulátor, valamint a 18:9-es képarány és egy 12 megapixeles hátoldali kamera csatlakozik – iker-kamera itt nem kapott helyet.


A cég külön kiemelte, hogy összesen 43 frekvenciasávot támogatnak, vagyis a 3G és a 4G alkalmazásával valószínűleg nem lesz különösebb gondunk, bár azt ezúttal sem közölték, hogy Kínán kívül mikor (és mennyiben) kerítenek sort a piaci megjelenésre – jó eséllyel most is egy korlátozott példányszámú debütálás következik be, bár előfordulhat, hogy a koncepció visszaigazolása helyett ezúttal már kifejezetten a piaci előretörés lesz a fő szempont. Mindenesetre bemutattak egy másik példányt, amely a Special Edition nevet kapta meg, ez pedig 8 GB memóriát, 128 GB-os tárolót, valamint egy egyetlen darabból álló kerámia burkolatot kapott, magasabb áron.


A Mi Mix 2 bemutatása az 50. percnél kezdődik

A hivatalos ár egyébként (a belső tároló méretétől függően) 506, 552, illetve 613 dollárnak felel meg, bár a Special Edition esetében ez 720 dollárra ugrik – ez már nem nevezhető kifejezetten kedvezőnek, de még mindig a jól ismert nevek ajánlatai alatt marad.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!