Gyurkity Péter

Érkezőben a Xiaomi Mi MIX 2

Az idei változat frissebb hardvert kapna, ezúttal is méretes kijelzővel.

Csaknem egy teljes évvel ezelőtt mutatta be a kínai gyártó az Mi MIX névre keresztelt okostelefonját, amely akkor meglehetősen nagy (és többnyire pozitív) visszhangot váltott ki. Az előlapi keret szinte teljes száműzése ma már nem számít annyira különlegesnek, a sorrendben második példány azonban friss hardverrel újítana.

Szintén kínai források jóvoltából bukkant fel néhány további hardveres részlet, amelyeket ezúttal pár fotó egészített ki. Eszerint az Mi MIX 2 egy méretes, egészen pontosan 6,2 hüvelykes érintőképernyőt kapna, amellyel bőven a phablet kategórába tartozna a telefon, ehhez pedig a vadonatúj Snapdragon 836 chip (javított teljesítménnyel és tovább optimalizált fogyasztással), az 1440 x 2960 pixel, vagyis a Quad HD felbontás, egy alapesetben is már 256 GB-os belső tároló, valamint egy szintén nagyobb, 4400 mAh-s akkumulátor sorakozna fel. A hardverrel tehát nyilván nem lesznek különösebb gondjaink, azonban nyilván sok múlik majd a felhasználóknak kínált élményen.

Ami a külsőt illeti, itt nem sok mindent tudhatunk meg a forrás révén, bár arra most is joggal számíthatunk, hogy az előlapi keretet nem viszik majd túlzásba. A kamerákról szintén nem esett még szó, viszont az kiderült, hogy már a megjelenés pillanatában az Android 8.0 Oreo operációs rendszer fut majd a telefonon, vagyis a frissítésre sem kell majd várnunk. Tekintettel arra, hogy az eredeti változat majdnem egy teljes éve mutatkozott be, a debütálás most sem lehet messze, bár ehhez gyorsan hozzáteszik, hogy akkor több hetet kellett várni a piaci megjelenésre.

A hivatalos árat még nem ismerjük, ez azonban minden bizonnyal nem a kínai piacon megszokott, igencsak kedvező szinten lesz, tekintettel a hardverre.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!