Gyurkity Péter

A TCL gyártja az új BlackBerry telefonokat

Ebből pedig egyszerre több változatot is bemutatnak majd a januári CES folyamán.

Az ősz folyamán adtunk hírt arról, hogy a kanadai eredetű BlackBerry felhagy a hardveres feladatok ellátásával, ezt követően pedig arról is olvashattunk, hogy a kínai TCL megoldását veszik át. Most tisztázódott a helyzet, ez utóbbi mutatja be az új készülékeket.

Az Alcatel telefonos részlegét egykor felvásárló cég hivatalos közleményben jelezte, hogy licencmegállapodást írtak alá a BlackBerry vezetésével, amely egyben a márkanév felhasználását is lehetővé teszi számukra. Ennek egyik első eredménye az új telefonok hivatalos bemutatása lesz, amelyre a január elején sorra kerülő CES 2017 alatt kerítenek majd sort. A pontos hardveres részletekről egyelőre nem árultak el semmit, ám a korábban megjelent értesülések révén nem kell a sötétben tapogatóznunk, mi több, néhány információmorzsát már szinte biztosra vehetünk.

Az egyik változat ugyanis – a külső források szerint – a jól megszokott QWERTY-billentyűzettel fut majd be. Azt ugyan még nem tudjuk, hogy pontosan melyik készülékről van szó, de több jel mutat arra, hogy ez a BlackBerry Mercury lenne, amely egy középkategóriás megoldásként jelenne meg a boltokban, legalábbis az eddig megismert adatok alapján. A pletykákban egy 4,5 hüvelykes, 720p felbontást támogató telefonról olvashatunk, amely a Snapdragon 625 chip erejére támaszkodna, ezt pedig 3 GB memória, valamint egy 3400 mAh-s akkumulátor egészítené ki. A szoftveres feladatokat az új Android 7.0 Nougat látná el, ez azonban a BlackBerry által biztosított alkalmazásokkal és funkciókkal egészülne ki, hűen a szintén korábban meghirdetett tervekhez, miszerint a cég szép lassan szoftveres szolgáltatóvá alakul át.

Ahogy említettük, a CES alatt több eltérő példányt is bemutatnak majd, így nem kell már sokáig várnunk erre.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • CairoJack #1
    Most már csak az kéne, hogy gyártsanak minőségi telefonokat, ne valami alcatel vackot matricázzanak át. Ez persze nyilván nem fog megtörténni.