Berta Sándor

Egészségügyi alkalmazás­fejlesztő céget vett a Google

A startup számos betegség felismerésére képes programokat készít.

Bennfentesektől kiszivárgott információk alapján a Google tulajdonába került a Senosis Health nevű vállalkozás, amely többek között az újszülöttkori sárgaság és a vérszegénység felismerésére, valamint a légzőszervi megbetegedések kezelésére alkalmas szoftvereket fejleszt. A Senosis Health a konszern digitális egészségügyi részlegének az alapját képezheti majd.

A Bilicam képes arra, hogy az okostelefonok kamerája segítségével mérje a vérben a bilirubin szintjét. Így vérvétel nélkül ki lehet mutatni az újszülöttkori sárgaságot. Az alkalmazás a szülésznőknek és a nővéreknek jelenthet nagy segíthet. A Spirosmart a tüdő állapotát tudja feltérképezni. Ehhez elegendő az okostelefon mikrofonjába fújni és így felderíthetők a légzőszervi megbetegedések, például az asztma és a cisztás fibrózis. A Hemaapp a hemoglobinértéket méri.

A Google anyavállalatának, az Alphabetnek már most is van egészségügyi cége, a Verily. Azonban a Geekwire forrásai úgy vélték, hogy a Senosis Health nem lesz integrálva a Verily struktúrájába, hanem a startupot alapító Shwetak Patel és a munkatársai a Google számára dolgoznak majd, s a munkájuk egy új digitális egészségügyi részleg alapját képezheti. Az új részleg székhelye Seattle városában lesz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Ender Wiggin #1
    Az kissé túlzásnak tűnik, hogy légzőszervi betegségeket KEZELŐ szoftvert fejlesztenek. Hogy kezel? Gyógyszert rendel? Nem is beszélve a légzőszervi bajok óriási csoportjáról, melynek diagnosztizálására a lehelet egyelőre nem alkalmas...