Berta Sándor

További országokban lesz elérhető a Facebook bolhapiaca

Európában is árulhatják majd használt dolgaikat a közösségi honlap felhasználói, az eBay biztosan nem örül.

A Tagesspiegel birtokába jutott információk alapján a Facebook további európai államokra terjesztené ki a Marketplace nevű ajánlatát, így még több országban lesz lehetőségük a felhasználóknak arra, hogy használt árucikkeket adhassanak el és a vásárolhassanak. A Facebook Marketplace tavaly ősz óta érhető el az Amerikai Egyesült Államokban, Nagy-Britanniában, Ausztráliában és Új-Zélandon. A szolgáltatás még ebben a hónapban megjelenik számos európai államban. Ezt egy bennfentes megerősítette, hozzátéve, hogy a társaság július végén fogja az érintett országokban aktiválni a funkciót.

A felhasználók megnézhetik a környékükön feladott hirdetéseket, különböző kategóriák (ruházat, elektronika, bútorok stb.) vannak és a vevőnek és az eladónak természetesen nem kell egymás ismerőseinek lenniük. A fizetést és a csomagküldést a két fél egymás között szervezi le. A hirdetések ingyenesek, de a Facebook igyekszik plusz bevételre szert tenni, ettől a hónaptól kezdett el hirdetéseket bekapcsolni az ajánlatok között.

A közösségi bolhapiac először Írországban, Olaszországban, Portugáliában és Spanyolországban lesz elérhető, ezt követően pedig Németországban, Franciaországban, Belgiumban, Hollandiában és a Luxemburgban is hozzáférhetővé válik. A Facebook hivatalosan nem erősítette meg a hírt, de annyit elárult, hogy reméli, hogy a funkció hamarosan további államokban is megjelenhet. A közösségi platform a lépéssel közvetlenül az eBay és a Craigslist vetélytársává válik. A szolgáltatás tavaly októberi elindításakor a társaság azt hangsúlyozta, hogy már akkor is 450 millió ember volt jelen olyan különleges csoportokban, amelyekben elsősorban használt termékeket kínáltak eladásra. Idén májusban csak az USA-ban 18 millió hirdetést adtak fel az ajánlat keretében.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!