Berta Sándor

3D-arcfelismerést tesztel az Apple

A gyártó egy új típusú arcfelismerő funkciót fejleszt.

A kiszivárgott információk alapján a következő iPhone készülékben az arcfelismerés egy új 3D-szenzor segítségével működhet majd. Ez fog gyors hozzáférést biztosítani a felhasználók számára az okostelefonjukhoz, egyúttal pedig az eddiginél jobban védheti majd az eszközöket az idegen hozzáférésektől. Az új funkciót jelenleg teszteli a konszern.

A 3D-szenzornak köszönhetően csak néhány századmásodpercig fog tartani az új iPhone számára a tulajdonos felismerése, illetve az okostelefon zárolása, ha egy idegen próbál majd meg hozzáférni a készülékhez. Emellett a mobilfizetés és a védett alkalmazások elindítása is egyszerűbbé és biztonságosabbá válhat. A cél az, hogy a technológia kiváltsa a jelenleg alkalmazott ujjlenyomat-szkennert.

A Bloomberg által közölt információk Mark Gurman riportertől származnak, aki már tinédzserként a 9to5Mac blogon tudósított az Apple újdonságairól, többek között az új iPhone modellekről, és az értesülései általában igaznak is bizonyultak.

Január 21-én írtunk arról, hogy arcfelismerési funkciót kaphat az új iPhone, majd február végén ismertté vált, hogy arcfelismeréssel foglalkozó izraeli céget vett az Apple. A Realface nevű startupért a társaság több millió dollárt fizetett. A Realface által kifejlesztett technológia elemzi az emberek arcát és arcvonásait, s ezáltal lehetővé teszi a biometriai alapú azonosítást és bejelentkezést mind az asztali számítógépek, mind pedig a mobil készülékek esetében.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • M2 #6
  vagy: ezen ritka alkalmakkor beírod a kódod.
 • Skylake #5
  Haha! Pont így lesz!
 • Skylake #4
  NSA and 5 others likes this!
 • petrov144 #3
  3D arcfelismerés,
  2.0126-os frissítés:

  -szakáll kezelése
  -baleset miatt megváltozott arc esetén már beenged, ha a kamera elé dugod a zárójelentésedet
 • CsZ #2
  Engem zavar, hogy míg az ujjlenyomatomat tudom mikor adom azonosításhoz, az arcformámat nem veszem észre, ha "ellenőrzik", szóval beolvassák, lemásolják.
  De ettől még el fog terjedni ha működik, mert kényelmes.
 • zola2000 #1
  Ezt legalább nem lehet egy fényképpel átverni, ha 3D.
  Utoljára szerkesztette: zola2000, 2017.07.16. 08:47:14