SG.hu

Hatalmas hajlított játékmonitorokat jelentett be a Samsung

A Samsung bemutatta első HDR-képes QLED gamer monitorjait, köztük a világ legnagyobb képátmérőjével rendelkező CHG90-et.

A CHG90 és a CHG70 ívelt monitorok már támogatják az eddig csak a televíziókra jellemző, nagy dinamikatartományú (HDR) képmegjelenítést. "A gamerek számára elsődleges fontosságú, hogy egy adott játék minél valósághűbb legyen. Az új monitorjaink pont ezt teszik lehetővé, hiszen minden eddiginél gazdagabb látványt biztosítanak – mondta Seog-gi Kim, a Samsung Electronics vállalati üzletágának ügyvezető elnöke.

A CHG90 és a CHG70 monitorok is quantum dot technológiára épülnek, amely elsőként a QLED televíziók termékcsaládjában mutatkozott be a 2017-es CES kiállításon. Ezeknél a képpontok egy újféle fémmagra épülnek, és a cég közlése szerint az így megjeleníthető színek lefedik az sRGB színspektrum 125 százalékát, illetve a filmiparban használatos Digital Cinema Initiatives (DCI-P3) szabvány 95 százalékát. Ez minden eddiginél nagyobb színgazdagságot, valamint tűéles és pontos képmegjelenítést garantál a számtalan színárnyalat mindegyikében.


A Samsung CHG90 32:9 képarányú kijelzője 3840x1080 pixeles felbontással dupla Full HD (DPHD) képmegjelenítésre képes a 49 colos átmérőjű képernyőn. A CHG90 szó szerint nagyobb teret kínál a játékosoknak, köszönhetően az ipari szabványokat is meghaladó szélességének. A monitor 1,800R értékű íve ultraszéles, 178°-os betekintési szöggel párosul. A CHG90 magas képfrissítési frekvenciája (144 Hz) és 1 ms válaszideje (MPRT), illetve a kép elmosódását gátoló négycsatornás scannelési technológiája együttesen garantálják a folyamatos, egybefüggő képet a képernyő teljes felületén.

A CHG70 az első gamereknek szánt, ívelt QLED monitor, amely ötvözi a HDR és quantum dot technológiát. Az akár 600 nit fényerőre is képes képernyő élesebb (2560x1440 WQHD felbontású) és fényesebb kép megjelenítését teszi lehetővé, amelyen a legapróbb részletek is láthatóvá válnak fényes és sötét környezetben egyaránt. A monitor 27 és 31,5 colos átmérővel is elérhető. A CHG70 duplazsanéros, állítható magasságú állvánnyal rendelkezik, így a monitor a felhasználó igényeinek megfelelően pozicionálható.

A vállalat alkalmazza az AMD Radeon FreeSync 2 technológiáját is, ami kiküszöböli a kép akadozását, így a folyamatos átmenetek zavartalan játékélményt biztosítanak. Ez a szélesebb színskálát is támogatja, így a HDR tartalmak az sRGB szabványhoz képest kétszer gazdagabb fény- és színhatásokkal jelennek meg. Az optimális HDR képminőség elérése érdekben a Samsung stratégia partnerséget kötött a DICE és Ghost Games stúdiókkal, így jelentős fejlesztések várhatóak a jövőben is a gamer monitorok területén. Az idei IDEA Awards díjátadón az CHG90 bronzérmet nyert a Fogyasztói technológiák kategóriában, míg a CHG70 szintén döntős termék volt ugyanebben a csoportban.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • bdzsana #4
  Én szeretem az ultrawide monitorokat, de azt hiszem ez már nekem is sok lenne. Viszont ilyen szélességnél a görbület azért szerintem nem egy rossz dolog.
 • Vata111 #3
  A Samsung egy multi, vezetői (mint a multiké általában) nem egyenes emberek.
  Nem csoda hát, hogy a monitorjaik is görbék.
 • Sir Cryalot #2
  Hát ja, sokan nem tudják de gyakorlatilag se eyefinity se surround kompatibilis játék nincs,
  és szoftveres háttér nélkül e-pénisz az ív:

  fű alatt vallják be:

  Perspective Surround (SMP)

  https://www.youtube.com/watch?v=mq8T42ymiBw
 • Macropus Rufus #1
  A monitornak kép ÁTLÓJA van, a körnek meg ÁTMÉRŐJE!

  nem lehet túl nagy , mivel a 32:9-es képarány miatt marha kicsi lehet a magassága... Ez egy nem túl magas, (kb.35cm) de annál szélesebb valami. Mondjuk az 1500dodós ár sem tette túl vonzóvá. Sem pedig ez az íves felület. A 144Hz biztos nagyon jó érték egy monitor esetén, de speciel amit én használok az 200Hz-es aktív 3d. Nvidia kártya szépen meghajtja és gyak. az összes játékkal 3d-ben tudok játszani. Nem kell egy csíkot bámulnom, hanem 16:9 miatt. Igaz csak fullhd, de a 3d élmény mindenért kárpótol.
  Nem értettem anno a Samu 21:9-es monitorját sem. Ezek olyan zsákutca szerű próbálkozások.

  Utoljára szerkesztette: Macropus Rufus, 2017.06.20. 20:14:33