MTI

Angliában blokkolni fogják a szélsőséges internetes tartalmakat

Theresa May brit miniszterelnök szerint ha a nagy internetszolgáltató társaságok nem lépnek fel a radikalizáló hatású online tartalmak terjesztése ellen, a kormány fontolóra veheti olyan új intézkedési hatáskörök bevezetését, amelyekkel útját állhatja a hozzáférésnek e szélsőséges tartalmakhoz.

May a The Daily Telegraph című konzervatív brit napilapnak nyilatkozva kijelentette: azt a megoldást részesítené előnyben, ha a szélsőséges eszmék online terjesztése ellen nemzetközi megállapodás alapján bevezetett szabályozással lehetne fellépni, de ha ez nem sikerül, London egyedül is kész a cselekvésre. Az interjúban a brit kormányfő hangsúlyozta: az internet ma "biztonságos teret nyújt" a terroristáknak a toborzáshoz. Theresa May szerint erre vall az is, hogy a szombati londoni merénylet elkövetői gyűlöletet terjesztő hitszónokok prédikációit hallgatták online felületeken, és ezekből merítették radikális nézeteiket.

May elmondta, fontos lenne, ha a nemzetközi közösség együtt tekintené át a kibertér szabályozását, mivel e virtuális tér a terrortámadások megtervezését segítő eszközzé vált. A brit miniszterelnök hozzátette: he egy ilyen nemzetközi egyezmény nem bizonyul elérhetőnek, akkor kormánya fog beterjeszteni olyan törvénytervezetet, amely Nagy-Britanniát "a legbiztonságosabb online térséggé" teszi.

Theresa May már a londoni merénylet utáni hétvégi nyilatkozatában is leszögezte, nem szabad megengedni, hogy az iszlám szélsőségesség ideológiája bárhol biztonságban tenyészhessen, márpedig az internet, valamint az internetalapú szolgáltatásokat nyújtó nagyvállalatok éppen ilyen teret biztosítanak ennek az ideológiának. May szerint ezért Nagy-Britanniának együtt kell működnie a szövetséges demokratikus kormányokkal olyan nemzetközi megállapodások elérése végett, amelyek szabályozzák a virtuális teret a szélsőségesség és a merénylettervek terjesztésének megakadályozása érdekében.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • attes #5
    Szomorú, hogy az egyik legcivilizáltabb ország sorban miket töketlenkedik mostanában.
  • morguldae #4
    Már rég blokkolják-törlik, lenyomozzák - csak nem mondták a pórnépnek!
  • Skylake #3
    Hát persze hogy szélsőséges a kalózöböl, drága testvérem! Aljas terroristának tekinthető, hiszen veszélyezteti a jogtulajdonosokat az által, hogy hasznuk marad el!

    Rengeteg terrorista található sajnos más helyen is, amire May nyanyusnak figyelnie kell! Éberség, testvérem, éberség! Például ott van a terrorista kiképzőtábor, az a Facebook, ahol nem átallanak kétségbe vonni a Brexit-et, meg az egész konzervatív pártot általában! Sőt, látványterrorizmus bűnébe esve ellenvéleményüket kifejező úgynevezett mémeket is megosztanak! Borzasztó!

    Aztán ott van a Google, is a terroristák keresőmotorja! Borzalom! Képzeld el, ott például lehet megoldásokat találni arra a terrorista britek részéről, hogy hogyan lehet a vén k*rva által beterjeszteni kívánt netszűrési megoldásokat kijátszani! Ez az igazi terrorizmus!

    De a terrorizmus ott lappang számtalan helyen az Egyesült Királyság alattvalóinak fejében! Gondolatbűnök sokasága! Miért nem működik már a Szeretet Minisztériuma, ahogy azt egy bizonyos Orwell kiváló munkaanyagában megfogalmazta! Számtalan brit gondolhatja például azt, hogy May mamának egy (vak) komondorral kellene párosodnia, lehetőleg a Youtube-ra streamelve live (leírni is szörnyű – töltsek még egy kis teát, aranyom?) és ezen gondolatbűnök ellen nincs jelenleg eszköz ezen a technológiai színvonalon! Hát mi ez, ha nem terrorizmus?!
  • Senkhy #2
    A Kalózöböl torrent oldal szintén nem érhető el. Az is szélsőséges?
  • Skylake #1
    Látom, a nyanyus annyira komolyra vette a figurát ebben a kérdésben, hogy a vén Thatcher nyanya által a 80-as években használt tárcsás telefon zsinórját tette a fonnyadt nyakára nyakláncnak, hátha ihletet kap tőle. Ahogy látjuk, kapott is, mondjuk én ezen elmeszülemény helyett javasolnék neki két-három keményf*szú, frissen bevándorolt paki gyereket, van ilyen Londonban bőven. Azok kitakarítanák a PCI slotot elöl, meg a PS/2 portot hátul, akár sztereóban is, lehet hogy csak az hiányzik neki!