Gyurkity Péter

Alakul az új Nokia-csúcstelefon

Itt már benchmark eredmény is rendelkezésre áll, a cég pedig gyors frissítéseket ígér.

Még május végén írtunk arról, hogy a Nokia okostelefonokat piacra dobó finn HMD Global legalább két további megoldással készül, ezek pedig erősebb hardvert kapnának. Most a Nokia 9 kapcsán futottak be további részletek, mégpedig egy benchmark formájában.

A cég – amely a tervezésért és a fejlesztésért felel, a Nokia felügyelete mellett – a Nokia 9-et szánja a család legerősebb tagjának, amely a most közzétett benchmark szerint valóban a Snapdragon 835 chipet kapja meg. Az AnTuTu oldalán megjelent lista alapján a telefon a Nokia TA-1004 típusjelzést hordozza magán, ez korábban a Geekbench lapján is felbukkant, a felbontás kapcsán pedig a Quad HD, vagyis az 1440p szerepel a felsorolásban. Arról ugyan ezúttal nem esett szó, hogy a kijelző mekkora lesz, ez azonban külső források szerint valószínűleg egy 5,3 hüvelykes példány, amely 4 GB memóriával és egy 64 GB-os tárolóval egészülne ki, két 13 megapixeles kamera és az Android 7.1.1 Nougat kíséretében.

A HMD részéről időközben az is elhangzott, hogy a megjelenést követően valóban elkötelezik magukat a további frissítések mellett. Azt eddig is tudtuk, hogy az eredetileg bejelentett három okostelefon, a Nokia 3, 5 és 6, június folyamán jelenik meg a piacon, ezek pedig a Nougat verzióra épülnének, most azonban azt is elárulták, hogy az Android O is elérhetővé válik ezen készülékeken, mégpedig nem sokkal azt követően, hogy a Google közzéteszi a végleges változatot. Ez jó eséllyel az ősz folyamán következik majd be, bár azt még nem tudjuk, hogy pontosan mennyi lesz a csúszás a Google-hoz képest.

Az eredeti hármas mindenesetre ebben a hónapban kezdi meg pályafutását, ezeket idén még kettő, de az is lehet, hogy három további példány egészíti majd ki.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!