MTI

A kormány szerint gyenge a fiatalok "digitális immunrendszere"

A fiatalok "digitális immunrendszerének" erősítése érdekében indít kampányt az Emberi Erőforrások Minisztériuma az Új Nemzedék Központtal (ÚNK) együttműködve - jelentette be Novák Katalin államtitkár.

A család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkár az Uránia Nemzeti Filmszínházban tartott rendkívüli osztályfőnöki órán vett részt. Előtte a diákok megtekintették a Wellhello zenekar szövegeire épülő #Sohavégetnemérős című filmet. Novák Katalin arról beszélt, hogy a film "szerethető, vicces formában" mutatja be a fiatalokra leselkedő veszélyeket, ezért jó döntésnek tartja, hogy az ÚNK-n keresztül támogatták elkészültét. A fiatalokat a digitális téren sok veszély fenyegeti, ugyanakkor a "digitális immunrendszerük" nem elég fejlett - mondta. Novák Katalin ezért bejelentette egy úgynevezett digitális immunerősítő program elindítását, amelyet az ÚNK fog megszervezni, a nagykövete pedig Bagi Iván humorista lesz.

Poór Csaba, az Új Nemzedék Központ kommunikációs igazgatója közölte: júniusban telekommunikációs, infokommunikációs, kiberbiztonsági cégek, reklámszakemberek és pszichológusok részvételével elkészítik a fiatalok "digitális immuntérképét" és a "digitális immuncsomagot", amely alapján a kampány folyik majd. A tervek szerint szeptemberben indul a tényleges kampány, amikor az "immuncsomagot" eljuttatják a fiatalokhoz például weboldalakon és vloggerek segítségével.


Bagi Iván a rendezvényen elmondta: ő is digitális visszaélés áldozata lett néhány éve, amikor feltörték a Facebook-profilját, egyik barátjának a számítógépét zsarolóvírus támadta meg, egy másiknak pedig a bankkártya-adatait lopták el. Első lépésben egy kerekasztalt hoznak létre, hogy feltérképezzék az ifjúság digitális "gyenge pontjait". Emellett a megyei jogú városokban és a vidéki zenei fesztiválokon roadshow-znak majd, ahol az érdeklődők "digitális szűrővizsgálaton" vehetnek részt egy "etikus hackerrel", ennek során ellenőrizhetik, mennyire erős a "digitális immunrendszerük", például a felhasználói jelszavuk. Ezeken túl osztályfőnöki órákon és a médiában is szeretnék felhívni a fiatalok figyelmét a rájuk leselkedő digitális veszélyekre és a tudatosabb internethasználat fontosságára.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • barret #3
    Gondolom ezeket a szavakat dobta ki neki az online fordító...
    Amúgy meg az immunrendszert edzéssel lehet formában tartani!
  • kékherceg #2
    Mi az a digitális immuntérkép, meg immuncsomag? Biztos, olyan írja ezeket, aki ért hozzá?...
  • Skylake #1
    Nem kell maszatolni drága NERtársak!

    A példát Kínából kell venni, Nemzeti Tűzfal, Nemzeti Routerek, Nemzeti Oprendszer hardveres és szoftveres hátsóajtókkal, Nemzeti Csevegő, Nemzeti Ismerkedési Portál, Nemzeti Alkalmazásbolt, Folyamatos Nemzeti Konzultáció app, Nemzeti Propaganda előretelepített app! Ettől lesz erős a digitális nemzedék immunrendszere!Nemzeti Internetet, ami valójában intranet, totális kormányzati kontrollal, annak minden szoftveres, hardveres és SaaS komponensére vonatkozóan! Nem leszünk gyarmat! Éljen a Párt, és az Élő Isten!

    (#szarkazmust fogtad, ugye?)