Gyurkity Péter

Strapabíró telefonnal újít az LG

Az erős külsőhöz szerényebb hardver társul, nagyobb akkuval és gyorstöltéssel.

Miközben a szaksajtó többnyire a dél-koreai gyártó új zászlóshajójával van elfoglalva (egyesek pedig már a G7 várható bemutatkozásával kapcsolatban írnak bizonyos részletekről), a cég egy amerikai szolgáltatóval közösen rántotta le a leplet az aktív felhasználóknak szánt X Venture okostelefonról.

Első körben az AT&T mutatta be a készüléket, amely azonban később egyéb országokban is felbukkanhat. A listán első helyen említik az IP68 minősítést, ami már rögtön utal a burkolat víz- és porálló jellegére, míg az erősen lekerekített sarkok, valamint a jól látható módon megerősített, némileg a V10-re emlékeztető hátlap már arra utal, hogy az új megoldást valóban az aktív életet élőknek ajánlják. A hardver ennek megfelelően nem tartozik a legerősebb összeállítások közé, bár az 5,2 hüvelykes kijelző, a Gorilla Glass felület, valamint az 1080p felbontás miatt nincs miért szégyenkeznie a gyártónak.


A szerényebb jelleget mutatja azonban a Snapdragon 435 chip, amely nyolc magot és 1,4 GHz-es órajelet kínál a felhasználóknak, ehhez pedig külsős értesülés szerint 2 GB memória, valamint egy 4100 mAh-s akkumulátor csatlakozik majd – ez utóbbi gyorsfeltöltési funkciót is kínál, hogy alig 2 óra alatt végrehajtsunk egy teljes feltöltést. A képkészítési feladatokért egy 16 megapixeles hátoldali és egy 5 megapixeles előlapi kamera felel, míg a szoftveres oldalon az Android 7.0 Nougat verzió fut. A telefon szélén egy úgynevezett QuickButton gomb helyezkedik el, amelynek funkcióját egyedire szabhatjuk, ez alapesetben az LG saját Outdoor Essentials alkalmazását indítja el.

A megjelenés a tengerentúlon május 26-án esedékes, ezt később követi majd a nemzetközi debütálás.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!