Gyurkity Péter

Vékonyabb kivitelben jön a Moto Z2 Play

A Lenovo vékonyabbra szabja a külsőt, ennek azonban az akkumulátor is áldozatul esik.

A kínai gyártó – illetve a tulajdonában lévő telefonos részleg – kapcsán legutóbb a Moto E4 és E4 Plus elrajtolásáról írtunk, most azonban a Moto Z2 Play hardveres specifikációjáról és néhány egyéb részletről jelent meg egy beszámoló. Ebből kiderül, hogy az idei változat miben hoz majd magával újítást.

Az eredeti példány még tavaly szeptemberben mutatkozott be a nagyközönség előtt, így lassan itt az ideje a vérfrissítésnek. A VentureBeat cikkében arról olvashatunk, hogy erre hamarosan valóban sor kerül, és bár a család tagjai eddig sem a „duci” kivitelről voltak ismertek, a cég igyekszik még soványabbra szabni a külsőt, hogy ezzel srófolja fel az érdeklődést. Ennek azonban ára is lesz, hiszen az akkumulátor mérete is lecsökken, ezúttal ugyanis egy kereken 3000 mAh-s példányt helyeznek majd el a burkolat alatt, ami kisebb visszalépést jelent az eredeti Z Play 3510 mAh-s akkujához képest.

Az üzemidő tehát biztosan lecsökken majd (már amennyiben beigazolódik a hír), miközben a vastagság 1 mm-rel, a súly pedig 20 grammal mérséklődik. Ami a hardver további részleteit illeti, itt 3 GB helyett 4 GB RAM-ot, a 32 GB-os helyett pedig egy 64 GB-os belső tárolót kapunk, miközben a teljesítményért a Snapdragon 626 chip felel majd. A képkészítés terén egy 5 megapixeles szelfikamera, valamint egy 12 megapixeles hátoldali példány áll majd rendelkezésünkre (ez utóbbi dual pixel autófókusszal), a szoftveres oldalon pedig az új Android 7.1 Nougat teljesítene szolgálatot. A Super AMOLED kijelző marad az 5,5 hüvelykes méretnél és az 1080p felbontásnál, ez nyilván a MotoMod-kompatibilitás miatt is fontos szempont.

Azt még nem tudjuk, hogy a megjelenésre mikor, hol, illetve milyen áron kerül majd sor.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • barret #1
    Na remek! Akkor nemsokára lehet megint új típusú töltőcsatlakozót kifejleszteni,mert a régi vastagabb lesz mint a telefon...