Berta Sándor

Gyógyszert is fog árulni az Amazon

Az óriáscég beszállna az egészségügyi termékekkel kapcsolatos üzletbe.

Ágazati hírek alapján az Amazon gőzerővel dolgozik azon, hogy a közeljövőben létrehozzon egy gyógyszerárusító és -szállító szolgáltatást. Ebben a cégnek exkluzív partnerek segíthetnek. A társaság már felvette a kapcsolatot mind az online gyógyszerküldő patikákkal, mind a helyi árusítással foglalkozó üzletekkel. Mind a két boltcsoport esetében a cél az exkluzív partnerség. A projekthez kapcsolódóan a vállalat már meg is alakította a két személyből álló minicsapatát, amelynek feladatai között van a kapcsolatok kiépítésén kívül az is, hogy felméréseket készítsenek a gyógyszergyártókkal.

Az elképzelés lényege, hogy az Amazon Prime szolgáltatást egészítenék ki az egészségügyi termékek és gyógyszerek kategóriájával. A stratégia az lehet, hogy az óriáscég az érintett régiókban minden városban szerződést köt egy gyógyszertárral, amely így az interneten megrendelt termékek átvevőhelyévé válhat.

A társaság sem megerősíteni, sem cáfolni nem akarta az információkat és a terveivel kapcsolatban sem szeretett volna állást foglalni. Ugyanakkor, ha sikerül is kidolgozni a rendszert, az jogi és műszaki szempontból sem lesz egyszerű. Belső források szerint az Amazon nem csupán gyorsan akar sok pénzt keresni, hanem komolyan gondolja a gyógyszerforgalmazásban való megjelenést. Amennyiben a vállalat komoly összeget fektet be ebbe a területbe, akkor simán bekerülhet a világ három legnagyobb gyógyszerküldő szolgáltatása közé.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!