Berta Sándor

Egymilliárd órányi YouTube videót néznek meg az emberek naponta

A videomegosztó új rekordot könyvelhetett el.

A YouTube alelnöke, Cristos Goodrow blogbejegyzésben jelentette be, hogy a felhasználók világszerte naponta több mint egymilliárd órányi videót néznek meg. A szám sokkal nagyobb annál, mint amire eddig a társaság számított és több mint a tízszerese a 2012-ben mért adatoknak.

A The Wall Street Journal értesülései alapján az új rekordot a platform elsősorban a mesterséges intelligencia alkalmazásának köszönheti. A YouTube ugyanis új algoritmusokat használ, amelyek segítségével személyesen szólíthatja meg a felhasználókat és arra készteti őket, hogy hosszabb ideig tekintsék meg a felvételeket. Így az első videó után akár egy második, majd egy harmadik anyagot is megnéznek majd.

Folyamatosan nő a videomegosztón fellelhető felvételek mennyisége is, az internetezők ugyanis percenként 400 órányi anyagot töltenek fel, ez 65 évnyi videónak felel meg minden egyes napon. Neal Mohan, a YouTube vezető termékmenedzsere közölte, hogy a náluk fellelhető tartalmak gyűjteménye minden egyes perccel egyre gazdagabb lesz és a gépi tanuláson alapuló algoritmusok egyre jobb munkát végeznek azoknak a tartalmaknak a megmutatásában, amelyeket az individuális dolgokra fogékony felhasználók kedvelnek.

Az új számok azt jelentik, hogy a YouTube továbbra is a meghatározó platform ezen a területen és maga mögé utasítja az olyan szolgáltatókat, mint például a Netflix, a Facebook vagy éppen a Dailymotion.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • petrov144 #2
    Az a naponta egymilliárd órányi videó, óránként 41,66 millió órányi videó.

    Csakhogy ez az egész emberiségre jut. És van min 7 milliárd ember, igaz, aktívan kb 800 millió ember használja csak a youtubot.

    De ha ez a 800 millió ember átlagosan egyetlen videoklippet néz csak meg egy nap (kb 3 perc), az már

    800 000 000 felhasználó * 3 perc / 60 * 24 = 960 000 000 órányi

    megtekintett videó egy napra. És ki is jött az egymilliárd.

    Persze ebben benne vannak azok is, akik aznap fel se mentek youtube-re és azok is, akik fél napot böngésznek.
  • duke #1
    "Egymilliárd órányi YouTube videót néznek meg az emberek naponta "

    Nem tudom hogy fer bele a 24 oraba, 1 milliiard oranyi video. Ahhoz mar nagyon fel kell gyorsitani.