Gyurkity Péter

LG: a V30 követné a G6 megjelenését

Ez pedig pedig kárpótolná azokat is, akik az új chip hiánya miatt panaszkodnának.

Az LG háza táján több alkalommal felbukkantak már bizonyos hírek a soron következő zászlóshajóról, amely a G6 nevet kapta meg. Ez az MWC alatt mutatkozna be a nagyközönség előtt, mivel azonban az eddig megjelent pletykák révén már szinte minden fontosabb részletet ismerünk, nem túl meglepő, hogy a figyelem egyre inkább az ezt követő típusra helyeződik át.

A G6 esetében biztosra veszik a közvetlen elődnél alkalmazott, ám nem túl népszerű moduláris felépítés elhagyását, itt még az akkumulátor sem lenne cserélhető, ami valószínűleg a vízálló burkolat megjelenését is eredményezi majd. A cég igyekszik csillapítani az aggodalmakat, állításuk szerint az amerikai és európai szabványokhoz képest 15 Celsius-fokkal magasabb felső plafon mellett tesztelték az akkumulátort, amely így sem melegedett túl, bár azt még nem tudjuk, hogy a hátoldal valóban üvegből készülne, illetve hogy ez mennyiben nyújtana védelmet a por és a víz ellen. Az USB Type-C a jelek szerint megtalálható lesz a készüléken, innen viszont hiányozni fog a Snapdragon 835 chip, amely helyett a 821-es típus lenne felelős a teljesítményért, nyilván sokaknak okozva ezzel csalódást. A 6 vagy 8 GB RAM, a 32 GB-os kibővíthető tároló, a jack-dugó, a még szintén kérdéses ikerkamera-modul, valamint az állítólag a Google új asszisztensét is támogató Android Nougat már igyekszik kielégíteni az igényeket, a megjelenésre pedig márciusban kerülne sor.

Bizonyos értelemben a V30 lesz hivatott pótolni a processzor kapcsán esetleg megmaradó hiányérzetet, itt pedig szintén megjelentek egyes hírek. Eszerint ez a típus valamikor a második félévben jelenne meg, immár a Snapdragon 835 erejére támaszkodva, amelyhez 6 GB memória, és jó eséllyel két iker-kamera csatlakozna, vagyis az előlapon is egy ilyen felállás szolgálna ki minket. A dél-koreai cég igyekszik majd meglepetést okozni a felhasználóknak, itt azonban még elég ködös a kép, mivel nem tudjuk, hogy pontosan mire készülnek.

Az elkövetkező hónapokban, a G6 hivatalos bemutatója és megjelenése után, várhatóan további információk bukkannak majd fel.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!