Berta Sándor

Konferencia­szoftver az Amazontól

A digitális konferenciák egyre népszerűbbek számos vállalatnál. A kereskedelmi konszern ezen a területen is megvetette a lábát.

Az Amazon bemutatta a Chime nevű konferenciarendszert, amely a helyhez kötött és a mobil eszközökkel egyaránt használható. A társaság komoly fába vágta a fejszéjét, hiszen a piacon jelen van a Cisco és a Microsoft is.

A Chime része az Amazon Web Services szolgáltatásnak és a közvetlen vetélytársa lehet az olyan termékeknek, mint a Cisco Webex, a Gotomeeting és a Microsoft Skype for Business. A rendszer alkalmazásként elérhető, mind az iOS-t vagy az Androidot futtató készülékekre, mind a MacOS és Windows operációs rendszereket alkalmazó számítógépekre. A Windows 10 Mobile támogatása ugyanakkor hiányzik. Ebből a szempontból a Cisco WebEx előnyösebb helyzetben van, hiszen a támogatott operációs rendszerek között van a Windows Phone 8 és a Windows 10 Mobile is.

Az egyes személyek a telefonszámukkal jelentkezhetnek be a rendszerbe, akár külön telepített Chime-alkalmazás nélkül is. Az Amazon egy némítófunkciót integrált a termékébe, így lehetőség van arra, hogy a konferenciabeszélgetésben résztvevők mikrofonjait kikapcsolják, hogy így szűrjék ki az esetleges háttérzajokat. Az érintett résztvevőket minden esetben tájékoztatják a mikrofon elnémításáról és lehetőségük van a mikrofon újbóli bekapcsolására.

A konferenciaszoftver használata az első 30 nap során ingyenes. A Chime Basic Edition egy ingyenes chatprogramra hasonlít,amelyben integrálva vannak a videó- és hanghívási lehetőségek is. Több funkciót kínál a Chime Plus Edition, amelynél a költségek személyenként és havonta 2,50 dollár, míg a Chime Pro Edition csomagban személyenként és havonta 15 dollárért az összes funkció elérhetővé válik, s akár 100 résztvevős konferenciabeszélgetések is szervezhetők.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!