Berta Sándor

Három új iPad is érkezhet

Az Apple új modellek piacra dobásával akarja elérni, hogy ismét növekedjen az érdeklődés a táblagépek iránt.

A konszern azt tervezi, hogy a második negyedévben három új iPad készüléket is bemutat - erről a 9to5Mac nevű portál számolt be Ming-Chi Kuo elemzőre, a KGI Securities munkatársára és annak hardvergyártóknál lévő forrásaira hivatkozva. A szakember azt mondta, hogy az egyik modell 9,7, míg a másik 12,9 hüvelykes képernyővel fog rendelkezni. Emellett lesz egy harmadik eszköz is, amelyet 10 vagy 10,5 hüvelykes kijelzővel szerelnek fel.

Nagyon egyszerű oka van annak, hogy a társaság két hasonló méretű tábla PC-t is megjelentet, azok ugyanis a hardvereikben különböznek. A 10 vagy 10,5 hüvelykes modell a TSMC által gyártott A10X processzorra épül majd, míg a klasszikus 9,7 hüvelykes változat alapját a Samsung által készített A9 fogja jelenteni. A 12,9 hüvelykes képernyős verzió az iPad Pro közvetlen utódja lehet, amely szintén A10X chipre épül majd.

Az Apple számára az új termékek piacra dobása azt jelentené, hogy a táblagépekből származó nyereségeknek köszönhetően pénzügyileg stabilizálhatja az idei évet, annak ellenére, hogy az iPad-bevételek 10 százalékos csökkenésére lehet számítani. Emellett Kuo szerint a gyártási költségek mérséklődése is jótékony hatással lehet az óriáscég üzleti eredményeire.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • CairoJack #2
    Inkább egy normális 2in1 Windows masina kéne. Más kérdés, hogy emberi áron nem nagyon van használható.
  • barret #1
    Én tudom a titkot,őK nem... Olcsón kell adni,és viszik mint a cukrot :)