Berta Sándor

Audio­streamelési funkciót tesztel a Facebook

A felhasználóknak már lehetőségük van élő videók streamelésére, az új fejlesztéssel a zenekedvelőkre is gondoltak.

A Facebook egy új funkciót alkotott meg, amelynek a segítségével az internetezők audiotartalmakat streamelhetnek élőben - mindezt Shirley Ip termékspecialista és Bhavana Radhakrishnan szoftvermérnök jelentette be közös blogbejegyzésében. A Facebook Live szolgáltatáshoz hasonlóan a felhasználók a közösségi platform alkalmazásának és egy mikrofonnak a segítségével felvehetik a hangjukat és a környezeti zajokat, majd azokat élőben közvetíthetik a közösségi oldalon keresztül. Mások ezekre a felvételekre emodzsikkal reagálhatnak, az anyagokhoz megjegyzéseket fűzhetnek vagy kérdéseket tehetnek fel.

Az ajánlat többek között rádióadóknak, valamint podcastkészítőknek és -terjesztőknek segíthet abban, hogy könnyebben terjeszthessék a tartalmaikat. A Facebook ugyanakkor elképzelhetőnek tartja a felolvasások és az interjúk streamelését is. Az audiostreamek alternatívát jelenthetnek a már régebb óta elérhető élő videoközvetítésekhez, különösen azokon a területeken, ahol az internetkapcsolatok nehezen birkóznak meg a videoközvetítések miatt keletkező nagy adatmennyiségekkel.

A funkciót a következő hetekben tesztelni fogja a BBC World Service, a Harper Collins amerikai könyvkiadó, valamint két szerző, Adam Grant és Brit Bennett. Jövőre pedig kiterjesztenék a felhasználási lehetőségeket.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!